Τα Όσκαρ 2021 οδεύουν προς αναβολή

Τα Όσκαρ 2021 οδεύουν προς αναβολή
Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2020, 12:21
Συντάκτης:

Όλα τα μεγάλα φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί, αναβληθεί ή έχουν επιλέξει την λύση της online προβολής τους. Τι θα γίνει όμως με τα βραβεία Όσκαρ που μοιάζουν να είναι αρκετά μακριά, τον Φεβρουάριο του 2021, ωστόσο σε μια χρονιά που πολύ λιγότερες ταινίες θα έχουν βγει στα σινεμά και ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του Covid-19. Σύμφωνα λοιπόν με το Variety, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σκέφτεται να αναβάλλει τα Όσκαρ του 2021. Ίσως η 93η τελετή απονομής των Όσκαρ που θα διεξαγόταν στις 21 Φεβρουαρίου 2021, να μην πραγματοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑΤα «Μήλα» στον δρόμο για το Όσκαρ

«Είναι πιθανό να αναβληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά μια πηγή στο Variety, αν και ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το ABC που προβάλλει την τελετή δεν έχει ανακοινώσει κάτι, ούτε έχει μεταφέρει την ημερομηνία προβολής σε κάποια μεταγενέστερη.

Η μόνη φορά που έχουν αναβληθεί τα Όσκαρ είναι το 1968, λόγω της δολοφονίας του Martin Luther King και η αναβολή ήταν μόνο για δύο μέρες, αντί να γίνουν στις 8 Απριλίου 1968, τελευταία στιγμή λόγω των εξελίξεων, μετατέθηκαν για τις 10 Απριλίου 1968. Αυτή την φορά αν υπάρξει αναβολή σίγουρα θα είναι με μεγαλύτερη απόκλιση. Ίσως να γίνουν κατευθείαν την επόμενη χρονιά και να διαγωνιστούν οι ταινίες και του 2020 και του 2021, όπως έγινε στην πρώτη απονομή των Όσκαρ, το 1929, όπου διαγωνίστηκαν ταινίες του 1927 και του 1928.

Τον Απρίλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση νέων μέτρων για την προσεχή τελετή απονομής, όπως ότι ενώ κανονικά για να διαγωνιστεί μια ταινία πρέπει να έχει προβληθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κινηματογράφο του Λος Άντζελες, στα επόμενα Όσκαρ θα μπορούσαν να διαγωνιστούν και ταινίες που θα προβάλλονταν διαδικτυακά, αρκεί να είχε προγραμματιστεί πρεμιέρα στους κινηματογράφους που αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών, ενώ επίσης μπορούν να διαγωνιστούν ταινίες που έχουν προβληθεί όχι μόνο στο Λος Άντζελες αλλά στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στο Μαϊάμι ή στην Ατλάντα.

Πάντως τα Όσκαρ δεν είναι τα μόνο βραβεία που θα αναβληθούν, αν πράγματι γίνει κάτι τέτοιο, καθώς τα Tony έχουν ήδη ακυρωθεί για το 2020, μιας και το Broadway παραμένει κλειστό, ενώ τα Emmy καλώς εχόντων θα πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά με αλλαγές κυρίως στις ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων και της ψηφοφορίας που έχουν πάει ένα μήνα αργότερα. Επίσης δεν θα υπάρξει καμπάνια προώθησης των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που γινόταν σε θέατρα και σινεμά όπου προβάλλονταν επεισόδια, ακολουθούσε Q&A και συζητήσεις. Αν όλα πάνε καλά, η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 20 Σεπτεμβρίου. Για τα Όσκαρ μένει να δούμε τι απόφαση θα παρθεί.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 
Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2020, 12:21
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870