Τα "Μήλα" υποψήφια για καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία της χρονιάς

Δημοσίευση: 24 Aug 2021, 14:47
Συντάκτης:

Ένα χρόνο μετά την προβολή της στη βενετσιάνικη Μόστρα που αποτέλεσε την παγκόσμια πρεμιέρα της, την επιτυχημένη εισπρακτική πορεία της στις ελληνικές αίθουσες και την ελληνική επιλογή στην οσκαρική shortlist, η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου προτάθηκε ως μια από τις ευρωπαϊκές ταινίες μυθοπλασίας που θα διεκδικήσουν θέση στις υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2021.

<a href="/nea/i-ziliet-mpinos-nea-proedros-tis-eyropaikis-akadimias-kinimatografoy/69595">Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Συνολικά 40 ταινίες μυθοπλασίας ανακοινώθηκαν πριν λίγο, μεταξύ των οποίων και τα «Ammonite» του Φράνσις Λι, «Bad luck banging or loony porn» του Ράντου Τζούντε,  «Petite maman» της Σελίν Σιαμά, «Promising young woman» της Έμεραλντ Φένελ, «The dig» του Σάιμον Στόουν, «Supernova» του Χάρι ΜακΚουίν, «The father» του Φλόριαν Ζέλερ και «The Mauritanian» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ.

Όλες μπορείτε να τις δείτε εδώ. Θα προστεθούν και ορισμένες ακόμη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιλέχθηκαν επίσης και 15 ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων και τα «Mr. Bachmann and his class» και «The most beautiful boy in the world».

Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Τις προσεχείς εβδομάδας τα περισσότερα από 4.000 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα δουν τις ταινίες και θα επιλέξουν τις υποψηφιότητες για τις κατηγορίες Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας, Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου, Σεναρίου και Ταινία Τεκμηρίωσης, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου 2021 κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Σεβίλλης. Η 8μελής κριτική επιτροπή θα αποφασίσει και τις υποψηφιότητες σε φωτογραφία, μοντάζ, καλλιτεχνική διεύθυνση, κοστούμια, μέικ απ/κομμώσεις, ήχο, εφέ και μουσικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos