European Media

Tα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας

Δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2026, 14:14
Συντάκτης:

Στο MOVE IT συγκεντρώνουμε σε τίτλους πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις κάθε εβδομάδας και σας τις μεταφέρουμε εδώ, όσες επιλέξαμε να μην γράψουμε αναλυτικά, καθώς δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος. 

Για την ενημέρωσή σας λοιπόν:

O Koυέντιν Ταραντίνο ήταν παρών σχεδόν σε όλα τα γυρίσματα του "The adventures of Cliff Booth". Καθόταν λίγο πιο πίσω από τον Ντέιβιντ Φίντσερ. 

Ο σπουδαίος Μάικ Λι επιστρέφει -δύο μόλις χρόνια μετά το εξαιρετικό Hard Truths) με νέα ταινία στα 83 του και μάλιστα ολοκλήρωε γυρίσματα στο Λονδίνο. Τίλος δεν υπάρχει ακόμη, το καστ αποτελούν μεταξύ άλλων οι Marion Bailey (“Mr. Turner”), Paul Jesson (“All or Nothing”), Kate O’Flynn (“Happy-Go-Lucky”) και Alice Bailey Johnson (“Hard Truths”).

O Zομ Κολέ Σερά (Βlaxk Adam, Carry-on, The woman in the yard τα τρία τελευταία του) σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ "An innocent girl" για το Netflix, με Κόλμαν Ντομίνγκο και Κέρι Ουάσινγκτον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

O Λένι Έιμπραμσον (Room, Normal People) θα σκηνοθετήσει για την Α24 ένα δράμα των 70s στο Δουβλίνο, με Τομ Μπερκ και Ιβ Χιούσον κεντρικο ζευγάρι πρωταγωνιστών. 

Μετά το "Strange Darling", o Τζέι Τι Μόλνερ συνεχίζει με το θρίλερ τρόμου Skeletons και πρωταγωνίστρια την Μπρι Λάρσον.

Μετά το τηλεοπτικό διάλειμμα με τις δύο σειρές στο Netflix, ο Ιάπωνας auteur Χιροκάζου Κόρε-Έντα συνεχίζει με ένα κινηματογραφικό οργασμό έμπνευσης. Μέσα στο 2026 θα βγουν στις αίθουσες δύο ταινίες, αμφότερες στην πατρίδα του. Το "Sheep in the box" που βρήκε ήδη διανομή στις ΗΠΑ από τη Neon και το "Look back", βασισμένο στο manga "Chainsaw man" του Τατσούκι Φουτζιμότο. Θα ακολουθήσει μια αγγλόφωνη προσπάθεια (χωρίς τίτλο ακόμη), με πρωταγωνιστή τον Έντι Ρεντμέιν. 

Παράξενο τρένο ο Όλιβερ Λάξ (Sirat). H επόμενη ταινία του θα είναι το προσωπικό του "2001 Οδύσσεια του διαστήματος": "Θα προσκαλέσουμε τους θεατές να βιώσουν την κάθαρση". Wow. 

Και φυσικά ο Ουές Άντερσον θα ξεκινήσει γυρίσματα για την επόμενη ταινία του στα τέλη του 2026, σε σενάριο δικό του και των Ρόμαν Κόπολα και Ρίτσαρντ Αγιοάντε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
21536
Spentzos
17066
L'Etranger, από την Spentzos L'Etranger, από την Spentzos