ΣΕΙΡΕΣ

«Star Trek: Strange New Worlds»: Μια ρετρό περιπέτεια όπως ακριβώς θα τη θέλαμε

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2022, 19:44
Συντάκτης:

Σύνοψη:  H συνέχεια του δημοφιλούς franchise ακολουθεί τις περιπέτειες του κυβερνήτη Christopher Pike, καθώς καθοδηγεί το πλήρωμα του θρυλικού διαστημόπλοιου U.S.S. Enterprise σε μια περιπετειώδη εξερεύνηση νέων κόσμων, σε αχαρτογράφητες περιοχές του Διαστήματος.  

<a href="/home-cinema-streaming/our-friend/66674">Our friend</a>ΣΧΕΤΙΚΑOur friend

Άποψη: Το Enterprise «επιστρέφει στις ρίζες», αλλά με περισσότερη τόλμη: διακτινίζεται από πλανήτη σε πλανήτη, έρχεται αντιμέτωπο με περίεργες ασθένειες και συναντά υποβρύχια στο διάστημα. Η σειρά δείχνει από την αρχή την εγγύτητά της με το παραδοσιακό Star Trek, κάτι που φαίνεται να έλειψε πολύ στους φανατικούς θαυμαστές τους είδους. Από το συναρπαστικό μουσικό θέμα, μέχρι τον καπετάνιο με το τετράγωνο σαγόνι, η σειρά αποτελεί μια γοητευτική, ρετρό περιπέτεια που έχει -επιτυχώς- εμπλουτιστεί με σύγχρονα στοιχεία.

Φυσικά, το δυναμικό αυτό come back οφείλει πολλά στο καταπληκτικό καστ - με επικεφαλής τον Anson Mount ως Christopher Pike, τη Rebecca Romijn ως την υποδιοικητή Una Chin-Riley (ή το Νούμερο 1, αν είστε εξοικειωμένοι με το αρχικό Star Trek) και τον Ethan Peck ως Spock. Το Star Trek: Strange New Worlds κερδίζει στο χτίσιμο των χαρακτήρων. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα για πολλές από τις νέες σειρές που προβάλλονται στις streaming πλατφόρμες είναι ότι μοιάζουν με μεγάλες ταινίες. Η πλοκή είναι πάντα φασαριόζικη και ανατρεπτική και δεν δίνει χρόνο στους θεατές να γνωρίσουν έναν χαρακτήρα. Το Star Trek: Strange New Worlds παρουσιάζει και εξελίσσει τους χαρακτήρες με πολλούς τρόπους, ενώ δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπονοεί πάντα κάποια διαφαινόμενη απειλή.

Σε επίπεδο πλοκής, το Strange New Worlds έχει λίγο από όλα όσα έχει δοκιμάσει το franchise όλα αυτά τα χρόνια: εξερεύνηση, διπλωματία, δράση, ακόμη και κωμωδία. Το εύρος αυτού που προσπαθεί να κάνει η σειρά είναι εντυπωσιακό. Είναι, επίσης, μια υπενθύμιση για το πόσο ευέλικτο μπορεί να είναι το Star Trek. Και αν υπόθεση ενός επεισοδίου δεν είναι η αγαπημένη σου, στο επόμενο επεισόδιο η σειρά θα σου δείξει άλλο.

Η παραγωγή έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ενσωματώνοντας σύγχρονα οπτικά εφέ με πρωτότυπα κοστούμια και gadgets. Οι συσκευές επικοινωνίας είναι οι ίδιες βαριές συσκευές χειρός, τολμηρά φουτουριστικές για την εποχή τους, που πλέον προσφέρουν αποτελέσματα τελευταίας τεχνολογίας.

Οι κύριοι χαρακτήρες είναι ακόμα χρωματικά κωδικοποιημένοι εκτός από την Chapel, της οποίας η λευκή φόρμα αντικατοπτρίζει την ιδιότητά της ως νοσοκόμα.

Tο Star Trek: Discovery και το Star Trek: Picard φαίνεται να έψαχναν, όπως λέμε, «τα πατήματά τους» σε σχέση με τη σειρά, θυμίζοντας μόνο περιστασιακά γιατί το franchise αγαπήθηκε εξαρχής. Με το Strange New Worlds το Star Trek μπορεί ξανά να είναι Star Trek και αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό τόσο για όσους είναι φαν του είδους, όσο και για εκείνους που θα επιδιώξουν να το γνωρίσουν για πρώτη φορά.

Η σειρά προβάλλεται Cosmote TV

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο