Σινεμά στους τοίχους των κτιρίων της Ιταλίας

Σινεμά στους τοίχους των κτιρίων της Ιταλίας
Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2020, 10:51
Συντάκτης:

H φονική εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως έχει καταφέρει πλήγματα σε πολλούς τομείς της καθημερινής και κοινωνικής ζωής, μεταξύ άλλων και στον κινηματογράφο και τον τρόπο που τον παρακολουθούμε την εποχή της καραντίνας, με το streaming να βασιλεύει.

ΣΧΕΤΙΚΑΕλεύθερη online μόνο για σήμερα μια ελληνική μικρού μήκους για την μοναξιά

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που έχει πληχθεί περισσότερο από κάθε άλλη μέχρι στιγμής και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα. Η εφευρετικότητα και η επινοητικότητα όμως, δεν απουσιάζουν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Alice Νella Città, το τμήμα του Φεστιβάλ της Ρώμης που απευθύνεται σε νεότερους θεατές και το οποίο κάλεσε τους ανθρώπους σε όλη την Ιταλία που έχουν στο σπίτι τους προτζέκτορες, να προβάλλουν στους τοίχους των απέναντι κτιρίων σκηνές από κλασικές κινηματογραφικές ταινίες.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ ξεκίνησαν οι ίδιοι από τα σπίτια τους και πλέον οι προβολές συμβαίνουν στην Πίζα, το Τορίνο, το Παλέρμο και προσεχώς και σε άλλες ιταλικές πόλεις, ενώ το φαινόμενο παίρνει σιγά σιγά διαστάσεις, καθώς προβολές (οι οποίες ξεκινούν στις 22.00) γίνονται επίσης στην Βραζιλία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, με την Αγγλία, την Γαλλία, την Ελβετία και την Βουλγαρία να ακολουθούν. Γιατί όχι και εδώ;.

Όπως σημειώνουν οι εμπνευστές αυτής της πολύ όμορφης προσπάθειας, «στόχος είναι η προβολή να στείλει τους ανθρώπους για ύπνο με λίγο πιο ελαφριά καρδιά μετά από αυτές τις κουραστικές μέρες, με στιγμές αφιερωμένες σε σκηνές από ταινίες που αγαπάμε πολύ».

Η Πενέλοπε Κρουζ πόσταρε στο Instagram της αυτή την υπέροχη σκηνή:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandando mucho amor ❤️ Sending so much love

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463