ΣΕΙΡΕΣ

"Sexify" season 1: Ο γυναικείος οργασμός και πως να τον πετύχετε

Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2021, 18:53
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Νατάλια είναι μια νεαρή φοιτήτρια που, αντί να απολαμβάνει την ανέμελη ζωή των φοιτητικών χρόνων, αφιερώνει όλο τον χρόνο της στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Όταν ο καθηγητής που έχει αναλάβει την εποπτεία του έργου τής ανακοινώνει ότι το θέμα που έχει επιλέξει είναι βαρετό και ότι χρειάζεται να φτιάξει κάτι που να είναι χρήσιμο και πιασάρικο, η Νατάλια στρέφεται προς μια απρόσμενη -για την ίδια- κατεύθυνση: το σεξ!

Γνώμη: Η σεξουαλική απελευθέρωση του 20ου αιώνα κατάφερε να απομυθοποιήσει αρκετές πτυχές γύρω από την ερωτική επαφή, όμως μία εξ αυτών συνεχίζει να περιβάλλεται από μύθους και μυστήριο: ο γυναικείος οργασμός!

Και καθώς ζούμε πλέον σε μια εποχή που ένας αλγόριθμος κι ένα application μπορούν να δώσουν λύση σχεδόν σε όλα τα ανθρώπινα ερωτήματα, από το πότε πρέπει να ποτίσουμε τα φυτά μας μέχρι το πώς μπορούμε να κάνουμε έστω και μερικά λεπτά διαλογισμού την ημέρα, ήρθε η ώρα να απαντηθεί και το παρακάτω μείζον ερώτημα: πώς μπορεί να επιτευχθεί η γυναικεία ικανοποίηση;

Την απάντηση καλείται να δώσει η Natalia, μια νεαρή κοπέλα, χωρίς καμία απολύτως εμπειρία στις ερωτικές σχέσεις, η οποία ξυπνάει και πάει για ύπνο κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Μαρί Κιουρί, την οποία έχει αφίσα στο δωμάτιό της στις εστίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας. Ο στόχος της Natalia είναι ένας: να οδηγηθεί σε μια επαναστατική ανακάλυψη, κάτι που θα την εκτινάξει στο πάνθεον των μεγάλων εφευρετών και επιστημόνων.

Όταν αναγκάζεται να αλλάξει το αντικείμενο της εφαρμογής της, και από τον ύπνο να το γυρίσει στο σεξ, η Natalia θα επιστρατεύσει δύο συμμάχους, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές, τόσο από την ίδια όσο και μεταξύ τους. Από τη μία, έχουμε την Paulinka, κολλητή της Natalia, συνεσταλμένη φοιτήτρια Χημεία και πιστή καθολική, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον εφηβικό της έρωτα, για τον οποίο το καλό σεξ συνίσταται σε 3’ ιεραποστολικής πράξης. Από την άλλη, έχουμε τη Monika, ένα ατίθασο νιάτο που τρώει τα λεφτά του επιχειρηματία πατέρα της, μέχρι να βρει τι θέλει να κάνει με τη ζωή της και παράλληλα χρησιμοποιεί το περιστασιακό σεξ για να μην αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Αυτή η τριάδα θα κάνει τα πάντα για να γίνει το “Sexify”, το όνομα της εφαρμογής της Natalia, πραγματικότητα. Και μέσα από την προσπάθειά τους αυτή, θα οδηγηθούν και οι τρεις σε ένα ταξίδι ενηλικίωσης και συνειδητοποίησης της θέσης της γυναικείας ικανοποίησης σε έναν κόσμο φτιαγμένο από άντρες.

Το “Sexify”, η νέα σειρά του Netflix που μας έρχεται από την Πολωνία, αξιοποιεί τα tropes που έχουμε δει σε πάμπολλες κωμικές σειρές ή ταινίες. Η φοιτητική ζωή σε πανεπιστημιακές εστίες, με τα πάρτι, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά να ρέουν άφθονα. Η nerd/παρθένα πρωταγωνίστρια, ρόλος που μέχρι πρόσφατα μονοπωλούσαν ανδρικοί χαρακτήρες. Το καλό κορίτσι με την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και το “girl gone wild” που κρύβει τα θέματά της κάτω από ένα προσωπείο δυναμισμού και ανεξαρτησίας. Όμως, το πρόβλημα εδώ δεν είναι η ύπαρξη αυτών των στερεοτύπων: το πρόβλημα είναι ότι το “Sexify” δεν προσπαθεί να τα ανατρέψει.

Παρά την ομολογουμένως ζουμερή ιδέα της ανάπτυξης μια εφαρμογής που θα αποκωδικοποιεί τον γυναικείο οργασμό, η σειρά δεν την αξιοποιεί για να φωτίσει τους λόγους που η γυναικεία ευχαρίστηση παραμένει ένα σκιώδες ζήτημα, ειδικά σε μια χώρα όπως η Πολωνία, όπου ο Καθολικισμός είναι τόσο ισχυρός που τον Ιανουάριο του 2021 τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση των αμβλώσεων από την κυβέρνηση.

Αντί λοιπόν να αδράξει την ευκαιρία για ένα αιχμηρό σχόλιο, το “Sexify” αναλώνεται σε σκηνές που μοιάζουν να επαναλαμβάνονται από επεισόδιο σε επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι πολύ καλές στιγμές του, όπως το επεισόδιο που διαδραματίζεται την περίοδο του Πάσχα στην Πολωνία, να χάνονται και το τελικό αποτέλεσμα να είναι άνισο.

Σε αυτό δεν βοηθάει και η αργή ανάπτυξη των χαρακτήρων, οι οποίοι παραμένουν πεισματικά δισδιάστατοι, ενώ το τελικό μήνυμα της δύναμης των ενωμένων γυναικών έρχεται βεβιασμένα και ανέμπνευστα. Επίσης, η διαρκής χρήση του κεντρικού μουσικού θέματος της σειράς, ενός μπιτ μπλεγμένου με ηχογραφημένες φωνές γυναικών τη στιγμή της ερωτικής πράξης, που προσπαθεί μάλλον να δώσει μια kinky νότα, καταντάει κουραστικό, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε σκηνές που μόνο kinky δεν είναι.

Εάν το “Sexify” είχε βγει δέκα χρόνια νωρίτερα, ίσως και να μιλάγαμε για μια αποκάλυψη. Όμως, το θέμα του γυναικείου οργασμού δεν αποτελεί πλέον τόσο μεγάλο taboo σε τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό επίπεδο, ενώ π.χ. η επίσκεψη γυναικών σε sex shop και η αναζήτηση του καλύτερου δονητή ήταν πρωτοποριακή τηλεόραση όταν το είδαμε για πρώτη φορά στην πρώτη σεζόν του “Sex and the City”. Εν έτει 2021, με σειρές όπως το “Fleabag”, το “I May Destroy You” ή ακόμα και το “Big Mouth” να μας παρουσιάζουν τη γυναικεία εμπειρία με τρόπους αριστοτεχνικούς, το “Sexify” δεν μπορεί παρά να στέκει αμήχανο και όχι τόσο edgy όσο πιστεύει ότι είναι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos