Το “The Sandman” στο Netflix

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2019, 19:06
Συντάκτης:

Μπορεί το όνομα Neil Gaiman να σας θυμίζει τις πρόσφατες πολύ επιτυχημένες σειρές “American Gods” και “Good Omens”, αλλά τα λογοτεχνικά έργα του ξεκίνησαν να μεταφέρονται στην οθόνη από το 1997 με το “Neverwhere”, ενώ αργότερα ακολούθησαν τα “Stardust”, “Coraline” και “How to Talk to Girls at Parties”. Σε λίγο καιρό όμως το Netflix σε συνεργασία με την Warner Bros θα μεταφέρουν στην μικρή οθόνη μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του Gaiman: τα κόμικ “The Sandman”.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ο Allan Heinberg (“Wonder Woman”, “Grey’s Anatomy”, “The Catch”), μαζί με τον Neil Gaiman και τον David S. Goyer (“Batman Begins”, “The Dark Knight”, “Batman v Superman”) θα είναι οι showrunners της σειράς, ενώ θα συγγράψουν και την πρεμιέρα της. Ο Channing Dungey, αντιπρόεδρος των Netflix Original Series, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία. Επιτέλους θα φέρουμε το εμβληματικό κόμικ του Neil στη μικρή οθόνη. Από τους πολύπλευρους χαρακτήρες, τις πλούσιες ιστορίες και τους δεξιοτεχνικά φτιαγμένους κόσμους, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια επική original σειρά που θα εξερευνεί τον φανταστικό κόσμο του Sandman».

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Netflix αποτελεί την τελευταία προσπάθεια για την μεταφορά του κόμικ, καθώς ο κεντρικός ήρωας του κόμικ, ο Dream ή Μορφέας, προσπαθεί να δεί το φώς της τηλεοπτικής δημοσιότητας από τη δεκαετία του ’90. Παλαιότερα, υποτίθεται πως ο Joseph Gordon-Levitt θα σκηνοθετούσε και θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία, αλλά παραιτήθηκε λόγω δημιουργικών διαφορών, ενώ αργότερα ο Eric Heisserer, ο τελευταίος σεναριογράφος που ανέλαβε τη μεταφορά του Sandman στην μεγάλη οθόνη, δήλωσε τον Νοέμβριο του 2016:

«Έφτασα στο συμπέρασμα πως η καλύτερη βερσιόν για αυτή τη δημιουργία είναι σαν μια σειρά για το HBO ή σαν limited series. Δεν είναι κατάλληλο για μεγάλου μήκους ταινία, ούτε για τριλογία ταινιών. Η δομή μιας μεγάλου μήκους ταινίας δεν του ταιριάζει, και τους είπα ξεκάθαρα πως το πρότζεκτ πρέπει να μεταφερθεί στην τηλεόραση». Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο, και ευτυχώς το Netflix συμφωνεί μαζί μας, καθώς δεν υπάρχει πιο κατάλληλη πλατφόρμα για να φτάσει η horror, fantasy και μυθολογική ιστορία του Sandman, θεατές σε όλο τον κόσμο. Σαφώς, η κίνηση του Netflix δεν είναι τυχαία. Αφού χώρισαν τους δρόμους τους με την Marvel, η δημοφιλής πλατφόρμα προσπαθεί ενεργά και σχεδόν επιθετικά να αναλαμβάνει πρότζεκτ που έχουν εκτεταμμένο fanbase. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα “Magic: The Gathering”, “The Chronicles of Narnia”, “The Witcher”, αλλά και τα έργα του Roald Dahl (συγγραφέας του “Charlie and Chocolate Factory”).

Το “The Sandman” αποτελείται από 10 κόμικ, στα οποία πρωταγωνιστεί ο Dream, αλλιώς γνωστός ως Sandman ή Μορφέας, μια ανθρωπομορφική προσωποποίηση των ονείρων. Ο Dream μαζί με τα αδέρφια του Destiny, Death, Destruction, Despair, Desire και Delirium είναι οι Endless, ένα γκρούπ θεών που κυβερνούν από την αρχή των κόσμων. Αμφιβάλουμε πως θα δούμε κάθε ιστορία που εκτυλίσσεται σε κάθε τόμο κόμικ σαν μια διαφορετική σεζόν, αλλά το IMDB μας προσφέρει μια μικρή περίληψη (όχι σύνοψη) για να μας κατατοπίσει. «Ένας μάγος προσπαθώντας να φυλακίσει την Death για να παζαρέψει για αιώνια ζωή, παγιδεύει τον νεότερο αδερφό της, Dream αντ’αυτού. Ο μάγος, φοβούμενος για την ασφάλειά του, κρατά τον Dream παγιδευμένο σε ένα γυάλινο μπουκάλι για δεκαετίες. Ύστερα από την απόδρασή του, ο Dream ξεκινά την αναζήτησή του για τα χαμένα αντικείμενα της δύναμής του».

Εμείς ανυπομονούμε!

Update: Το Netflix ανακοίνωσε επίσημα την διανομή της σειράς, με τον Τομ Στάριτζ («On the Road», «Far from the madding crowd») να αναλαμβάνει τον ρόλο του Μορφέα, την Γκουέντολιν Κρίστι του «Game of Thrones» εκείνον του Διαβόλου, ενώ ο Τσαρλς Ντανς (Μank, GoT) θα υποδυθεί τον «μάγο» Ρόντρικ Μπέρτζες.

Update: Πρώτο τρέιλερ για το «Sandman», την πιο ακριβή σειρά στη τηλεόραση που θα γίνει από την DC Entertainment. Θα περιλαμβάνει 11 επεισόδια και αναμένεται το 2022.

Update: Νέο τρέιλερ που ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα στριμάρει η πρώτη σεζόν στο Netflix: Αυτό θα συμβεί στις 5 Αυγούστου

Update: Και αυτό είναι επιτέλους το επίσημο τρέιλερ: 

 

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos