«QT8: The First Eight»: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Κουέντιν Ταραντίνο

Δημοσίευση: 25 Οκτ. 2019, 20:25
Συντάκτης:

Κοιτώντας πίσω στον χρόνο την φιλμογραφία του Quentin Tarantino, από το 1992 και το «Reservoir Dogs» διαπιστώνεις ότι μέσα σε οκτώ μόλις ταινίες (οκτώ αν θεωρήσουμε ως μία τα δύο μέρη του «Kill Bill», όπως τα μετράει και ο σκηνοθέτης) έχει καταφέρει να κτίσει ένα δικό του σύμπαν, άρτιο και εντυπωσιακό. Αυτό εξετάζει και το νέο ντοκιμαντέρ «QT8: The First Eight».

<a href="/nea/o-tarantino-tha-skinothetisei-spin-seira-apo-kapote-sto-holigoynt/61985">O Tαραντίνο θα σκηνοθετήσει spin-off σειρά από το "Κάποτε στο Χόλιγουντ"</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Tαραντίνο θα σκηνοθετήσει spin-off σειρά από το "Κάποτε στο Χόλιγουντ"

Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στις πρώτες οκτώ ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη μέσα από τα μάτια των συνεργατών του όλα αυτά τα χρόνια. Από τα πρώτα χρόνια και τις δυσκολίες, μέχρι το «Hateful Eight» και την προετοιμασία για το «Once Upon a Time in Hollywood», βλέπουμε την πορεία και τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην κορυφή.

Ανάμεσα σε αυτούς που μιλάνε στο ντοκιμαντέρ είναι οι Zoe Bell, Louis Black, Bruce Dern, Robert Forster, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Diane Kruger, Lucy Liu, Michael Madsen, Eli Roth, Tim Roth, Kurt Russell και Christoph Waltz. Σκηνοθέτρια της ταινίας είναι η Tara Wood, που είχε σκηνοθετήσει και το «21 Years: Richard Linklater», ένα ντοκιμαντέρ για έναν ακόμα σπουδαίο Αμερικανό δημιουργό.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Ο Tarantino είναι ο πιο επιδραστικός σκηνοθέτης των τελευταίων τριάντα χρόνων. Οι αιματηρές, ομιλητικές, μη γραμμικές ταινίες έχουν δεκάδες επιρροές για να κτίσουν αυθεντικά κινηματογραφικά γεγονότα. Σε ένα Χόλιγουντ που δουλεύει στον βωμό των franchises και των remakes, οι ταινίες του είναι…εντελώς μοναδικά κινηματογραφικά οράματα από ένα σκηνοθέτη που είναι στην κορυφή των δυνάμεών του. Από το Reservoir Dogs στο Hateful Eight, από το βιντεοκλάμπ στην πτώση του Harvey Weinstein, η ταινία ανασκάπτει βαθιά στην ιστορία του πιο σημαντικού και αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη της εποχής μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos