Psaroloco: Δωρεάν σινεμά για τα παιδιά σας

Δημοσίευση: 24 Μαρτίου 2023, 16:08
Συντάκτης:

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται στις 8 και 9 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσφέρει φέτος ένα ποικιλόμορφο και πλουραλιστικό πρόγραμμα ενισχύοντας την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης και της ενσυναίσθησης.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών (κινούμενο σχέδιο, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία) από όλο τον κόσμο, που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την οικολογική συνείδηση, τα νέα μέσα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ταινίες που συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ (Εmmy Awards, Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) με υποψηφιότητες στα Όσκαρ και στα βραβεία "Cesar" που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα προβολών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΙΤ ΦΕΣΤΙΒΑΛ PSAROLOCO

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ εκπληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος "Psaroloco Μedia Literacy" το οποίο συνοδεύεται με ελεύθερη πρόσβαση σε εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό υλικό για την διδακτική αξιοποίηση των ταινιών καθώς και με παράλληλες δράσεις.

Εργαστήρι "Παίζουμε Κινηματογράφο"

Άραγε τι χρειαζόμαστε για το παιχνίδι μας; Σκηνικό, κάμερα, μικρόφωνο, ακουστικά, κλακέτα…ή μήπως μια ιδέα, μια τρελή ιστορία, ένα φανταστικό σενάριο με απροσδόκητους ήρωες σε έναν σουρεαλιστικό, ονειρικό τόπο;

Σας περιμένουμε στο κινηματογραφικό εργαστήρι της Cinemathesis με αφορμή το βιβλίο «Παίζουμε Κινηματογράφο;» σε κείμενο Γιάννας Δεληγιάννη και εικονογράφηση Σάκη Στριτσίδη.

Το μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά στην ελληνική βιβλιογραφία, με θέμα τον κινηματογράφο. 

Γονεϊκότητα

Το Psaroloco Media Literacy Project συνεργάζεται με το Project Parenting, την 1η Εκπαιδευτική Πλατφόρμα για Γονείς που μεγαλώνουν παιδιά χορτασμένα μ' αγάπη & αποδοχή και υποδεχόμαστε :

την Αφροδίτη Κονδύλη AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων & PCI Certified Parent Coach και την εκπαιδευτικό και σύμβουλο γονέων Μαργαρίτα Καμαριώτου.

 PSAROLOCO EDU

Εκπαιδευτική Τάξη Psaroloco.

Το πρόγραμμα σπουδών στην τάξη Psaroloco Edu έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες, να υποστηρίζει την παιδεία στα μέσα και να βελτιώνει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης.

Έχει σχεδιαστεί για να:

- Παρέχει ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες και ενισχύσει την καλλιτεχνική εκπαίδευση

- Υποστηρίξει την παιδεία στα μέσα και την πληροφορία

- Αυξήσει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης

- Προώθησει την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση

- Προσφέρει ένα μέσο για να εξερευνήσετε σημαντικά θέματα μέσω του κινηματογράφου - Γνωρίσετε ταινίες μικρού μήκους που προβάλλουν διαφορετικές ιστορίες και αφήγηση για να πυροδοτήσουν τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση στην τάξη.

Δωρεάν δελτία εισόδου μπορείτε να βρείτε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos