Το πρώτο μπλοκμπάστερ σε κάθετο πλάνο είναι εδώ

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2020, 17:35
Συντάκτης:

Ο καιρός έφτασε και η τεχνολογία μπορεί πλέον να υποστηρίξει την πρώτη ταινία σε κάθετο πλάνο (κάδρο 9:16) , στα χνάρια που άφησε η γενιά του TikTok και του Snapchat. Αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα είναι ο σκηνοθέτης των “Wanted” και “Ben Hur”, Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, ο οποίος έχοντας ήδη χτίσει ένα όνομα γύρω από τις ‘screenlife’ παραγωγές, δηλαδή ταινίες όπου όλη η δράση ξετυλίγεται μέσα από μία οθόνη υπολογιστή όπως το πρόσφατο “Searching”, θα κάνει και το επόμενο βήμα με την καινούργια αυτή προοπτική θέασης.

Berlinale 18: Ο Τιμούρ Μπεκμαμπέντοβ μίλησε μια φρέσκια κινηματογραφική γλώσσα

Η ταινία που θα είναι έτοιμη μέσα στο 2021, είναι το “V2. Escape From Hell” και είναι στοχευμένη κυρίως στο κοινό που χρησιμοποιεί το κινητό του για παρακολούθηση σειρών και ταινιών. Η ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αφορά έναν Σοβιετικό πιλότο (στον ρόλο ο Πάβελ Πριλούτσνι) ο οποίος θα προσπαθήσει να δραπετεύσει με αεροπλάνο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου κρατείται κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα στην Ρωσία με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων και σε συνεργασία με την MTS, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγορά θα κυκλοφορήσουν δύο εκδοχές του “V2. Escape From Hell”, μία για την Ρωσική και μία για την παγκόσμια αγορά στην Αγγλική γλώσσα, η οποία θα περιέχει και κάποιες διαφορετικές σκηνές ενώ το πλάνο θα ανοίγει με σκηνές από τους βομβαρδισμούς που υπέστη το Λονδίνο από την Λουφτβάφε.

«Οπτικά, η ταινία έχει σχεδιαστεί γύρω από έναν χαρακτήρα –αυτή η ιστορία είναι για έναν άντρα  που υψώνει το ανάστημά του ανεξάρτητα από τις καταστάσεις. Όπως επίσης και για ένα αεροπλάνο που απογειώνεται στον ουρανό».

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία δουλειά του Μπεκμαμπέτοφ ήταν μία σειρά επεισοδίων με τίτλο “Dead of Night” η οποία γυρίστηκε αποκλειστικά για το Snapchat και αφορούσε μία έφηβη κοπέλα που προσπαθούσε να ξεφύγει από ένα zombie apocalypse.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Φεβ. 2020, 17:35
Ενημέρωση: 16 Φεβ. 2020, 17:35
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos