Το "Πρόστιμο" του Φωκίωνα Μπόγρη μας δίνει ραντεβού στα θερινά σινεμά

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2021, 12:51

Εν μέσω αυτής της περίεργης εποχής που διανύουμε, μπορεί να μην γνωρίζει κανείς μας πότε ακριβώς θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους οι κινηματογράφοι, ξέρουμε όμως, με βεβαιότητα, μια από τις πρώτες ταινίες που θα προβληθούν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους.

<a href="/nea/o-kinimatografos-athenee-xekina-tin-sezon-me-parti-80s/66561">Ο κινηματογράφος Athenée ξεκινά την σεζόν με πάρτι 80s</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ κινηματογράφος Athenée ξεκινά την σεζόν με πάρτι 80s

Έξι μήνες μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ψηφιακής προβολής του, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος "Meet the Neighbors", του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το "Πρόστιμο" του Φωκίωνα Μπόγρη βγαίνει από την υποχρεωτική... καραντίνα κι έρχεται να συναντήσει το κοινό του, εκεί που του ταιριάζει, στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Κι εφόσον κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή χρόνο ή τις συνθήκες λειτουργίας των κινηματογράφων, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα "ραντεβού στα τυφλά".

Τρεις κεντρικοί συντελεστές της ταινίας, ο διανομέας, Ηλίας Γεωργιόπουλος (DANAOS FILMS), ο σκηνοθέτης, Φωκίων Μπόγρης, κι η παραγωγός Μαρία Καραγιαννάκη (CHASE THE CUT) σχολιάζουν την απόφασή τους να ξορκίσουν την αβεβαιότητα των ημερών και να δώσουν αυτό το ραντεβού με το κοινό, την πρώτη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα θερινά σινεμά:

Το "Πρόστιμο" είναι μια ταινία που μας έκανε εντύπωση, από την πρώτη στιγμή που την είδαμε. Η αμεσότητά της, ο ρυθμός κι οι φοβεροί χαρακτήρες της,  συνθέτουν ένα εκρηκτικό κινηματογραφικό μείγμα. Η Danaos Films στηρίζει και πιστεύει στην καλή Ελληνική ταινία, κι είμαστε σίγουροι  ότι η έξοδός της, νωρίς το καλοκαίρι, θα αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα για την επιστροφή του κόσμου στους κινηματογράφους.

Ηλίας Γεωργιόπουλος | Danaos Films

Το "Πρόστιμο" είναι μια από αυτές τις ταινίες που είχαν την ατυχία να ολοκληρωθούν το 2020. Σχεδιάζαμε να σας συναντήσουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον περασμένο Νοέμβριο, πράγμα που δεν συνέβη λόγω των συνθηκών. Παρ' όλη τη ζήτηση για διαδικτυακή προβολή της ταινίας, αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι το άνοιγμα των κινηματογράφων. Η ακριβής ημερομηνία παραμένει άγνωστη, εμείς όμως δεσμευόμαστε να σας συναντήσουμε την πρώτη μέρα του ανοίγματος, με την κυκλοφορία της ταινίας μας, και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Φωκίων Μπόγρης | Σκηνοθέτης

Το αν θα επιστρέψει το κοινό στις αίθουσες μετά την πανδημία είναι, φυσικά, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ωστόσο, νομίζω ότι μετά από 6 μήνες εγκλεισμού, έχουμε όλοι ανάγκη να ξαναδιεκδικήσουμε τη ζωή μας με φυσική παρουσία, με όποιον περιορισμό, κι η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από το φόβο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προβολή του "Πρόστιμο" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν τόσο θερμή, που μας έκανε να νιώσουμε ότι το χρωστάμε αυτό το ραντεβού. Το μόνο που θέλαμε οπωσδήποτε είναι να γίνει με φυσική παρουσία. Από τη στιγμή που θα δωθεί αυτή η δυνατότητα, δεν θέλαμε να το αναβάλλουμε περαιτέρω. Θα τα πούμε στις αίθουσες.

Μαρία Καραγιαννάκη | Chase The Cut

Η κριτική της ταινίας από το MOVE IT και τα πρώτα teaser. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο