Πέθανε η Κίρστι Άλεϊ του «Κοίτα Ποιος Μιλάει»

Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2022, 12:03
Συντάκτης:

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, η βραβευμένη με δύο Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός Κίρστι ‘Αλεϊ, γνωστή από τα τηλεοπτικά «Cheers» και «Βόρειοι και Νότιοι» και τα κινηματογραφικά «Κοίτα Ποιος Μιλάει».

Η Κίρστι Αλεϊ πέθανε από καρκίνο που εντοπίστηκε πρόσφατα, ανακοίνωσαν τα παιδιά της Τρου και Λίλι Πάρκερ σε ανάρτηση τους στο Twitter. «Oσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», ανέφερε η δήλωση των παιδιών της.

Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήταν το 1982 στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Star Trek II: The Wrath of Khan», έγινε όμως πολύ περισσότερο γνωστή στην κωμική σειρά του NBC Cheers, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1987 έως το 1993, κερδίζοντας το Βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού το 1991.

Πρωταγωνίστησε επίσης στα πολύ επιτυχημένα «Κοίτα Ποιος Μιλάει», το «Διαλύτοντας το Χάρι» του Γούντι Αλεν, ενώ κέρδισε και ένα δεύτερο Emmy για την τηλεταινία David's Mother του Ρόμπερτ Αλαν Ακερμαν το 1994.

Από το 1997 έως το 2000 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του NBC «Veronica's Closet», για την οποία έλαβε και άλλες υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos