ΣΕΙΡΕΣ

"Percy Jackson and the Olympians": Παρακολουθείται ευχάριστα

Δημοσίευση: 14 Ιαν. 2024, 15:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Πέρσι Τζάκσον αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή. Ξεφεύγοντας από τέρατα και παραπλανώντας θεούς, πρέπει να διασχίσει την Αμερική για να επιστρέψει στον Δία τον Μέγα Κεραυνό του και να σταματήσει ένα γενικευμένο πόλεμο.

<a href="/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Με την βοήθεια των συντρόφων του, της Άναμπεθ και του Γκρόβερ, ο Πέρσι θα βρει ταξιδεύοντας τις απαντήσεις που αναζητά: πώς να χωρέσει σε έναν κόσμο που τον κάνει να νιώθει παράταιρος, αλλά και ποιος πραγματικά είναι ο προορισμός του.

Άποψη: Η σειρά βιβλίων του Rick Riordan ένωσε τον κόσμο της φαντασίας με το δράμα ενηλικίωσης και τους θεούς του Ολύμπου της ελληνικής αρχαιότητας με έναν νεαρό έφηβο.

Ο ίδιος μαζί με τον Jonathan E. Steinberg δημιουργούν μια σειρά για λογαριασμό του Disney+ που εμφανώς ξεχωρίζουν σε σχέση με τις δύο -πολύ μέτριες-κινηματογραφικές απόπειρες μεταφοράς που είχαν γίνει το 2010 και 2013. Αρκετά πιο ακριβές στην μεταφορά του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας, βοηθώντας μάλιστα σε όλη την δημιουργική διαδικασία, και αρκετά πιο σκοτεινό και γεμάτο δράση.

Ο 14χρονος Walker Scobell αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή στον ρόλο του Πέρσι, όπως και οι Leah Sava Jeffries και Aryan Simhadri στους ρόλους των ακολούθων του, ενώ υπάρχει φροντίδα και προσπάθεια για την δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου που δεν μοιάζει τόσο τεμαχισμένος και ξεκάρφωτος όσο στις ταινίες, στο οποίο βοηθάει και το ότι συνολικά θα έχει οκτώ επεισόδια, εκ των οποίων έχουν κυκλοφορήσει τα τέσσερα.

Η κάθε σεζόν θα βασίζεται σε ένα βιβλίο από την σειρά και έτσι βοηθάει στο να απλωθεί πλήρως η πλοκή.

Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής Jason Mantzoukas είναι επίσης πολύ εύστοχη επιλογή για τον θεό Διόνυσο, ενώ και τα ειδικά εφέ είναι αρκετά υψηλής ποιότητας, αν ξεπεράσεις φυσικά τον αφηγηματικό σκόπελο ότι δέχεσαι πως οι ήρωες συνυπάρχουν με όχι μόνο θεούς αλλά και εν γένει αρχαία μυθικά όντα.

Σαφώς έχει την αφέλεια και την απλοϊκότητα του είδους και σίγουρα ακριβώς επειδή είναι σειρά στερείται κινηματογραφικού μεγαλείου, μια αίσθηση ενός μυθολογικού Sublime, εντούτοις παρακολουθείται ευχάριστα έχοντας μια παραγωγική επάρκεια αρκετά υψηλή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos