"Pen15" season 1: Φρέσκο

"Pen15" season 1: Φρέσκο
Δημοσίευση: 28 Δεκ. 2019, 17:49
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι 13χρονες Maya και Anna είναι φίλες και συμμαθήτριες στο γυμνάσιο. Βρισκόμαστε στο 2000 και οι δύο έφηβες βιώνουν καθημερινούς μπελάδες, χαρές, θυμούς και τσακωμούς όπως κάθε παιδί αυτής της ηλικίας.

the great huluΣΧΕΤΙΚΑ"The Great" season 1: Έξυπνη, αστεία, καθόλου based on true story

Άποψη: Δύο τριαντάρες ηθοποιοί και φίλες στην πραγματικότητα, οι Maya Erskine και Anna Konkle υποδύονται δύο δεκατριάχρονες και βλέποντας την σειρά συνειδητοποιείς ότι τελικά αυτό είναι οκ.

Και αυτό διότι οι δύο γυναίκες υποδύονται δύο εκδοχές των ανήλικων εαυτών τους στο σχολείο με αποστομωτική ειλικρίνεια και ρεαλισμό, τόσο στο πώς προσεγγίζουν τους εαυτούς όσο και ευρύτερα το εφηβικό σύμπαν.

Τις δύο πρωταγωνίστριες πλαισιώνουν πραγματικοί δεκατριάχρονοι οπότε όλο αυτό εξισορροπείται και δείχνει μια αλήθεια. Άλλωστε σε ταινίες και σειρές πολύ συχνά βλέπουμε εικοσάρηδες ηθοποιούς να υποδύονται έφηβους μαθητές, πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη σειρά που επιστρέφουν στην δική τους ζωή και σε μια αρκετά κοντά στην αλήθεια πραγματικότητα.

Ήδη από το δεύτερο από τα δέκα συνολικά επεισόδια της πρώτης σεζόν-μιας και έχει πάρει ήδη πράσινο φως για δεύτερη σεζόν- έχεις πλέον συνηθίσει αυτή την αντίθεση ηθοποιών και ρόλων. Μοιάζουν όλα εν τέλει τόσο φυσικά και αυτό είναι η μεγάλη επιτυχία.

Το Pen15 που έχουν δημιουργήσει οι δύο ηθοποιοί μαζί με τον Sam Zvibleman διαθέτει μια αξιοθαύμαστη πρωτοτυπία για τα δεδομένα ενός κορεσμένου είδους coming-of-age σειρών. Ναι μεν κλισέ και στοιχεία που έχουμε ξαναδεί υπάρχουν, δεν υπάρχει παρθενογένεση, ωστόσο όλο το κλίμα της σειράς αποπνέει μια φρέσκια ματιά με την νοσταλγία για τον παλιό εαυτό και το millennium να υπάρχει, συνδυάζεται όμως με χιούμορ. Είναι μια πολύ διασκεδαστική σειρά όπου τα φλερτ, οι ερωτικές απογοητεύσεις και αναπτερώσεις, οι σχολικές αποτυχίες και οι κόντρες δίνουν και παίρνουν, όπως επίσης και τα σχολικά γέλια και η ανεμελιά της ηλικίας, την οποία προφανώς αναπολούν οι δύο φίλες και έτσι από την ασφάλεια της απόστασης του χρόνου επιστρέφουν σε εκείνη την εποχή για να την επαναπροσεγγίσουν.

Διαθέτει μια παρόμοιας λογικής αυθόρμητη και αποενεχοποιημένη εκδοχή της εφηβείας όπως του Sex Education του Netflix με την διαφορά ότι στέκεται περισσότερο στην εφηβική ζωή κοριτσιών.

7 / 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The devil and the father Amorth

The devil and the father Amorth

Σύνοψη: Ο σκηνοθέτης του εμβληματικού “The exorcist”, 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του,...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680