ΣΕΙΡΕΣ

"The passage" season 1: Λίγο horror, λίγο post apocalyptic

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2019, 16:52
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Dr. Jonas Lear (Henry Ian Cusick) προσπαθεί να σώσει τη γυναίκα του, η οποία πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Μαζί με τη βοήθεια ενός άλλου νευροεπιστήμονα, του Dr. Tim Fanning (Jamie McShane) ταξιδεύουν στην Βολιβία προς αναζήτηση ενός ανθρώπου 250 ετών. Fast forward λίγα χρόνια μετά, ο Dr. Lear μαζί με την Dr. Sykes (Caroline Chikezie) διευθύνουν το “Project Noah”, ένα μυστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στο οποίο πειραματίζονται σε ανθρώπους για να βρούν ένα εμβόλιο που θα σώσει την ανθρώποτητα αφού πλέον η γρίπη των πτηνών μπορεί να αφανίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες πειραματίζονται σε θανατοποινήτες, στους οποίους χορηγούν τον ιό του Dr. Fanning, ο οποίος δαγκώθηκε στην Βολιβία και είναι ο Patient Zero. Ο ιός προσφέρει ανοσία στα πειραματόζωά τους, αλλά το αρνητικό είναι πως ταυτόχρονα τους μετατρέπει σε βρυκόλακες. Η λύση; Ένα νέο παιδί που έχει παραπάνω αντοχές και περισσότερους νευρώνες (κάτι επιστημονικά καθόλου… εμπεριστατωμένο στην σειρά) με τον στρατιώτη Brad Wolgast (Mark-Paul Gosselaar) να προσπαθεί να την προστατέψει.

<a href="/nea/atlanta-season-3-aplisiasto/66308">"Atlanta" season 3: Απλησίαστο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Atlanta" season 3: Απλησίαστο

Άποψη: Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Justin Cronin, το πρώτο από την τριλογία, με εύρος 766 σελίδες. Ένα τέτοιο πρότζεκτ τράβηξε την προσοχή του Ridley Scott, ο οποίος το 2007 αγόρασε τα δικαιώματα για να το μετατρέψει σε ταινία, αλλά τελικά συνειδητοποιήσε πως είναι ανέφικτο να προσαρμοστεί στην μεγάλη οθόνη και το μετέτρεψε σε σειρά για το δίκτυο Fox.

Το “The Passage” είναι μισό horror και άλλο μισό post-apocalyptic, ένας αρκετά ευχάριστος συνδυασμός για πολλούς. Οι βρυκόλακες (τους οποίους οι επιστήμονες δεν αποκαλούν έτσι καθώς είναι αντι-επιστημονικό) είναι μια πνοή φρέσκου αέρα: όχι μόνο το μακιγιάζ τους έχει μετατρέψει σε τρομακτικά αιμοδιψή όντα, αλλά κατέχουν και ορισμένες μοναδικές ικανότητες, όπως αυτή της τηλεπάθειας. Ενώ όλοι δείχνουν εγκεφαλικά νεκροί, τελικά, υπό την ηγεσία του Dr. Fanning, καταφέρνουν όχι μόνο να στήσουν το σχέδιο απόδρασής τους, αλλά και να χειραγωγήσουν διάφορους υπαλλήλους, στρατιώτες, και επιστήμονες στην βάση! Το αποτέλεσμα είναι... αιμοβόρο, αν και θα το θέλαμε ακόμα περισσότερο. Η Amy με τον Wolgast όμως είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς και ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια απόδρασης στον Καναδά, οι δυό τους τελικά μεταφέρονται στην βάση, και η Amy έρχεται αντιμέτωπη με μια επιλογή: να ενωθεί με τον Dr. Fanning και την «οικογένειά» του, ή να χαράξει τη δική της πορεία;

Δεν θα σας δώσουμε την απάντηση, απλά θα σημειώσουμε πως τα γεγονότα του τελευταίου επεισοδίου παρουσιάζονται αρκετά αδέξια (κάτι προβλέψιμο αφού το βιβλίο προχωρά στην αφήγησή του 93 χρόνια και ενιότε 1000). Η υπόθεση όπως και ο κόσμος που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, καθιστούν την σειρά παραπάνω από ενδιαφέρουσα, αν και δεν σας προτείνουμε να την binge-άρετε. Οι ερμηνείες είναι οι περισσότερες μεστές, όμως το αστέρι της παράστασης είναι η νεαρή Saniyya Sidney. Η Sidney είναι φυσική, αυθεντική, ενώ η ευφυΐα της αλλά και η ικανότητά αντίληψής της είναι προχωρημένες για την ηλικία της. Ο Gosselaar από την άλλη, αναγνωρίζοντας το ταλέντο της, φαίνεται να την αντιμετωπίζει σαν ίση, κάτι που όχι μόνο φαίνεται στην ερμηνεία του, αλλά και στον χαρακτήρα του Brad. Για αυτό η χημεία τους είναι μαγική, κάτι που ίσως είναι το μεγαλύτερο ατού της σειράς!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos