Παγκόσμια Βραβεία Soundtrack 2022: Με γεύση από Radiohead

Δημοσίευση: 23 Οκτ. 2022, 11:27
Συντάκτης:

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ τιμήθηκε με το Βραβείο του Κινηματογραφικού Μουσικού Συνθέτη της χρονιάς κατά την απονομή των 22ων Παγκόσμιων Βραβείων Soundtrack.

O εγκέφαλος των Radiohead (μαζί με τον Τομ Γιόρκ, εντάξει) βραβεύτηκε για τις δουλειές του στις ταινίες «Power of the dog» και «Spencer». Το κερδίζει για πρώτη φορά, ενώ ήταν υποψήφιος το 2008 για το «There will be blood», το 2013 για το «The Master» και το 2018 για το «Phantom Thread».

Ο Νίκολας Μπρίτελ αναδείχθηκε τηλεοπτικός μουσικός συνθέτης της χρονιάς για το score του στην τηλεοπτική σειρά «Succession», βραβείο που είχε κερδίσει ξανά το 2020 για την ίδια σειρά, ενώ είχε βραβευτεί επίσης το 2021 για καλύτερο τραγούδι («Call me Cruella») για την ταινία της Disney, «Cruella».  Μάλιστα κλείνει μια τετραετία συνεχών βραβεύσεων, καθώς είχε τιμηθεί με το βραβείο του κινηματογραφικού συνθέτη το 2019 για τις ταινίες «If Beale street could talk» & «Vice».

Καλύτερο τραγούδι της χρονιάς ψηφίστηκε το «No Time to Die» των Μπίλι Έιλις και Φινέας Ο’Κόνελ από το ομώνυμο φιλμ του James Bond, ενώ το Βραβείο για τον Συνθέτη – Ανακάλυψη της χρονιάς πήγε στην Έικο Ισίμπασι για το jazz soundtrack που έστησε για το «Drive my car» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos