Oscars 2022: Ανησυχίες και αλλαγές

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2021, 02:41

Advertorial

<a href="/nea/flee/66227">Flee</a>ΣΧΕΤΙΚΑFlee

Η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού προβληματίζει έντονα τους ανθρώπους του Κινηματογράφου καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση την διεξαγωγή των Όσκαρ για το 2022. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναβολή σε άλλες απονομές με τα βραβεία Emmy και Tony να διεξάγονται κανονικά, οι ειδικοί δεν διστάζουν να διατυπώνουν τις ανησυχίες τους για το αν και πότε θα διεξαχθούν τα φετινά Oscar. Kάντε εγγραφή στο site αυτό και δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τους νικητές των φετινών κινηματογραφικών βραβείων. Η διαδικτυακή ρουλέτα και τα βραβεία Oscar είναι σίγουρα δύο προορισμοί που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους φίλους του στοιχήματος.

Για τις 27 Μαρτίου 2022 είναι προγραμματισμένη η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ για φέτος. Το θέατρο Dolby του Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τη χλιδή και την λαμπρότητα των τελετών του παρελθόντος ωστόσο οι εκπλήξεις που περιμένουν τους σινεφίλ δεν θα είναι λίγες. Η Ακαδημία αποφάσισε να μεταθέσει για ένα μήνα αργότερα την τελετή απονομής λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξάγονται στα τέλη Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Με το σύννεφο της υγειονομικής κρίσης να απειλεί μία από τις σπουδαιότερες απονομές βραβείων ο καλλιτεχνικός κόσμος σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα.

Κρίση και μάλιστα οικονομική περνάνε πολλοί συνάνθρωποί μας την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού. Η Novibet σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι εδώ για να προσφέρουν την βοήθειά τους σε όσους έχουν ανάγκη. Μέσα από το πρόγραμμα “The GiANT Heart” οι δύο πλευρές προσφέρουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Τελευταία δράση τους η προσφορά προσωρινής στέγης σε πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική. Μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της Novibet βρίσκουν ανακούφιση ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά Oscar

Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ολοκληρώνεται η περίοδος συμμετοχής μίας ταινίας στα βραβεία Oscar. Η Ακαδημία είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει για δεύτερη φορά την υποψηφιότητα ταινιών που δεν παίχτηκαν σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα την τρέχουσα χρονιά αλλά ανέβηκαν απευθείας σε μία streaming πλατφόρμα. Η απόφαση να συμμετέχουν 10 ταινίες στην υποψηφιότητα για την καλύτερη ταινία της σεζόν προφανώς αυξάνει τον δείκτη του ανταγωνισμού. Παράλληλα σε 5 αυξήθηκαν τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν ανά ταινία στη φετινή τελετή.

Καινοτομία από φέτος και στον τρόπο που θα δούνε τις υποψηφιότητες τα μέλη της Ακαδημίας. Η απόφαση να παρακολουθήσουν τις ταινίες μέσω streaming έχει φυσικά σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος που απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Τα DVD δίνουν πλέον τη θέση τους στο streaming. Τα δισκάκια που μέχρι τώρα συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι κριτές θεωρούνται αναχρονιστική μέθοδος και ιδιαίτερα ρυπογόνος από την στιγμή που έπρεπε να καταστραφούν με την ολοκλήρωση της τελετής. Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την διεξαγωγή της 94ης τελετής απονομής βραβείων Oscar και ο κινηματογραφικός πυρετός αρχίζει να ανεβαίνει.

ΒelfastΒelfast

Από στοιχηματικής άποψης μεγάλο φαβορί για τη νίκη δίνεται η ταινία Belfast με πρωταγωνιστές τους Caitríona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan, Ciarán Hinds, Colin Morgan και Jude Hill. Πίσω τους βρίσκεται το West Side Story με τους Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Brian d’Arcy James, Corey Stoll και τρίτη η ταινία The Power of the Dog των Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee.

Βραβεύσεις πριν την μεγάλη τελετή των Oscar

Το κινηματογραφικό υπερθέαμα δεν σταματά όμως στις απονομές των Oscar. Στις 15 Ιανουαρίου 2022 είναι προγραμματισμένη η 12η τελετή απονομής του βραβείου Governors. Θα βραβευτούν ο ηθοποιός  Σάμιουελ Τζάκσον, η θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός Ελέιν Μέι και η ηθοποιός Λιβ Ούλμαν. Βράβευση και για τον Ντάνι Γκλόβερ για το πολιτικό και ανθρωπιστικό του έργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos