Oscars 2021: Οι νικητές και οι νικήτριες

Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2021, 01:16
Συντάκτης:

To Nomadland της Κλόι Ζάο θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ αποσπώντας βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για την φοβερή Φράνσες ΜακΝτόρμαντ, το τρίτο ερμηνείας στην καριέρα της. Σε μια βραδιά που όλα τα υπόλοιπα βραβεία μοιράστηκαν και στις περισσότερες κατηγορίες μίλησαν τα φαβορί. 

<a href="/nea/oscars-2021-ta-oskarika-portraita/64412">Oscars 2021: Τα οσκαρικά πορτραίτα</a>ΣΧΕΤΙΚΑOscars 2021: Τα οσκαρικά πορτραίτα

AΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΟΣΚΑΡ στο φινάλε της αποψινής τελετής. Μίλησε η δικαιοσύνη και όχι ο συναισθηματισμός και το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου πήγε στον συγκλονιστικό Άντονι Χόπκινς για το "The Father"! Και παρεπιπτόντως, άλλη μια επιτυχημένη στοιχηματική πρόβλεψη του MOVE IT με απόδοη 5.00-7.00.

Ένα ακόμα Όσκαρ για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ λίγα λεπτά μετά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (στο οποίο ήταν παραγωγός), το τρίτο της! Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για το «Nomadland».

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας η μόνη ανατροπή υπήρξε στο γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε τελευταία. Το μεγάλο φαβορί και εδώ επικράτησε. Καλύτερη ταινία λοιπόν, το «Nomadland» της Κλόι Ζάο!

Όσκαρ τραγουδιού στην τραγουδάρα «Fight for You» της πρόσφατα βραβευμένης με Grammy, H.E.R. από το «Judas and the Black Messiah»

Όσκαρ Μουσικής στους Τρεντ Ρέζνορ, Άτικους Ρος και Ζαν Μπατίστ για το «Soul». Έκπληξη, αλλά ευχάριστη και πολύ σωστή βράβευση.

Μεγάλη έκπληξη στο Μοντάζ, όπου έχασε το φαβορί, η Κλόε Ζάο για το Nomadland, αλλά και ο καλύτερος απ'όλους Γιώργος Λαμπρινός για το "The Father". Νικητής το «Sound of metal» και ο Μικέλ Νίλσεν

Δεύτερο σερί Όσκαρ για το Mank του Φίντσερ. Απόλυτα δίκαιο Όσκαρ Φωτογραφίας για το «Μανκ» στον Ερικ Μέσερσμιντ. Άλλη μια στοιχηματική πρόβλεψη του Απόστολου Κίτσου που πλήρωσε 2.80-4.00! 

Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Σχεδιασμού Παραγωγής στο Μank του Nτέιβιντ Φίντσερ. και τους Ντόλαντ Γκράχαμ Μπερτ, Γιαν Πασκάλ

Το φαβορί από την Κορέα επικράτησε στην κατηγορία του Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου. Η υπέροχη γιαγιά Γιαν-Τζανγκ Γιούν για το «Minari», στον πιο όμορφο λόγο της βραδιάς μέχρι στιγμής (Επιτέλους Μπραντ Πιτ, σε γνωρίζω από κοντά).

Η Βαϊόλα Ντέιβις βγαίνει ραντεβού σε μια κινηματογραφική αίθουσα. Άντε να δούμε εμείς πότε!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

Το Όσκαρ Οπτικών Εφέ προφανώς στις ψευδαισθήσεις του Κρίστοφερ Νόλαν και το «Tenet», στους Άντριου Τζάκσον, Άντριου Λόκλι, Σκοτ Ρ. Φίσερ, Μάικ Τσάμπερς.

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο φαβορί «My Octopus Teacher» (Τζέιμς Ριντ, Πίπα Έρλιτς) για μια μοναδική φιλία ενός κινηματογραφιστή με ένα χταπόδι.

Το Όσκαρ για το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους δόθηκε στο «Colette» του Άντονι Τζιακίνο.

Στην Κατηγορία Ταινίας Κινουμένων Σχεδιων δεν έγινε η έκπληξη με το "Wolfwalkers" και το Όσκαρ απονεμήθηκε στο μεγάλο φαβορί, «Soul», των Πιτ Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς.

O Tρεντ Ρέζνορ δεν έχει την σωστή συμπεριφορά κατά την διάρκεια προβολής της ταινίας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

To Όσκαρ Μικρού Μήκους Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων δόθηκε στο «If Anything Happens I Love You» των Μάικλ Γκόβιερ, Γουίλ ΜακΚόρμακ

'Οσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους στο «Two Distant Strangers» του Netflix, των Τρέιβορ Φρι, Μάρτιν Ντέμοντ Ρόι, μια παραλλαγή της "Ημέρας της Μαρμότας" που μιλά για την αστυνομική βία.

Το Όσκαρ Ήχου πήγε στην ομάδα του «Sound of metal», Φίλιπ Μπλαντ, Νίκολας Μπέκερ, Τζέιμι Μπλακστ, Μισέλ Κούτολενκ, Κάρλος Κορτέζ, Καρολίνα Σαντάνα.

Όσκαρ Σκηνοθεσίας στην Κλόι Ζάο για το «Nomadland». Δεύτερη, μόλις, γυναίκα που κερδίζει το βραβείο 10 χρόνια μετά την Κάθριν Μπίγκελοου και φυσικά πρώτη Ασιάτισα!

Η Αμάντα Σέιφριντ διαπιστώνει από πρώτο χέρι ότι είναι πολύ πιο τρομακτικό να παρακολουθείς ταινίες τρόμου, μόνος σου: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

Το Όσκαρ για Μακιγιάζ & Κομμώσεις δόθηκε στο «Ma Rainey’s Black Bottom» και τις Μια Νιλ, Σέρτζιο Λόπεζ-Ριβέρα, Τζαμίκα Γουίλσον. Στην ίδια ταινία και το Όσκαρ Κοστουμιών και στην Αν Ροθ!

To Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο μεγάλο φαβορί, τον Ντάνιελ Καλούγια για την ερμηνεία του στο "Judas and the Black Messiah"

To Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας φυσικά στον (συγκινημένο) Τόμας Βίντερμπεργκ και το "Another Round"! 

Πρώτη έκπληξη της βραδιάς. To Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πάει στο "The Father" του Φλόριαν Ζέλερ και του Κρίστοφερ Χάμπτον! Σας τα είχε πει ο Απόστολος Κίτσος για το στοίχημα και το 2.75-3.30 που πλήρωνε...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)


Η Έμεραλντ Φένελ (Promising Young Woman) απολαμβάνει το ποπ κορν που τόσο μας έχει λείψει! Kαι κερδίζει το πρώτο Όσκαρ της βραδιάς για το Πρωτότυπο Σενάριο στο "Promising Young Woman"!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Nomadland» της Κλόι Ζάο

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Κλόι Zάο για το «Nomadland»

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Άντονι Χόπκινς για το «The father»

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το «Nomadland»

Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ

Ντάνιελ Καλούγια για το «Judas and the Black Messiah»

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

Γιαν-Τζανγκ Γιούν για το «Minari»

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

«Promising Young Woman», Έμεραλντ Φενέλ

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

«The father», Κρίστοφερ Χάμπτον και Φλόριαν Ζέλερ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑ

«Another Round» του Τόμας Βίντερμπεργκ (Δανία)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Μank», Ερικ Μέσερσμιντ

ΜΟΝΤΑΖ

«Sound of metal», Μικέλ Νίλσεν

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

«Μank», Ντόλαντ Γκράχαμ Μπερτ, Γιαν Πασκάλ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

«Ma Rainey’s Black Bottom», Αν Ροθ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ / ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

«Ma Rainey’s Black Bottom», Μια Νιλ, Σέρτζιο Λόπεζ-Ριβέρα, Τζαμίκα Γουίλσον

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Soul», Ζαν Μπατίστ, Τρεντ Ρέζνορ & Άτικους Ρος

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

«Fight for You», H.E.R. από το «Judas and the Black Messiah»

ΗΧΟΣ

«Sound of metal», Φίλιπ Μπλαντ, Νίκολας Μπέκερ, Τζέιμι Μπλακστ, Μισέλ Κούτολενκ, Κάρλος Κορτέζ, Καρολίνα Σαντάνα

ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ

«Tenet», Άντριου Τζάκσον, Άντριου Λόκλι, Σκοτ Ρ. Φίσερ, Μάικ Τσάμπερς

ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

«Soul», Πιτ Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«My Octopus Teacher», Τζέιμς Ριντ, Πίπα Έρλιτς

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«Colette», Άντονι Τζιακίνο

ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«If Anything Happens I Love You», Μάικλ Γκόβιερ, Γουίλ ΜακΚόρμακ

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

«Two Distant Strangers», Τρέιβορ Φρι, Μάρτιν Ντέμοντ Ρόι

Δείτε την 93η Τελετή απονομής των Βραβείων OSCARS αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Συντονιστείτε στο κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD της COSMOTE TV την Κυριακή 25/4 από τις 23:30 και μπείτε στον παλμό της βραδιάς με την εκπομπή OSCARS’ NIGHT με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και δείτε LIVE και αποκλειστικά την 93η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ στις 3 το πρωί σε σχολιασμό του Γιώργου Σατσίδη και της Χριστίνας Μπίθα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos