ΣΕΙΡΕΣ

"The Orville" season 3: Κορεσμός

Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2022, 11:48
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στον τρίτο κύκλο της σειράς, συνεχίζουμε το ταξίδι μας με το πλήρωμα του εξερευνητικού διαστημόπλοιου “The Orville” όσο αυτό ανακαλύπτει νέα κομμάτια του σύμπαντος.

Άποψη: Σχεδόν τρία χρόνια μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν, η σειρά του Σεθ ΜακΦάρλαν εμφανώς επηρεάστηκε από τον Covid-19 όμως δεν έχασε το ραντεβού του τρίτου κύκλου. Αν και καθυστερημένα, το καινούργιο κεφάλαιο με τίτλο “New Horizons” μας επαναφέρει σε διαστημικούς ρυθμούς διαφορετικών φιλοδοξιών τις οποίες ο δημιουργός φαίνεται ότι είναι έτοιμος να εξερευνήσει.

Όπως δειλά δειλά είχε αρχίσει να θίγει ο προηγούμενος κύκλος, τα θέματα που προκύπτουν σε ένα μέλλον με ποικίλα όντα, καλύτερη τεχνολογία και μπόλικη τεχνητή νοημοσύνη είναι πολλά και επηρεάζουν άμεσα τον περίγυρό τους.

Κάπως έτσι, το πρώτο επεισόδιο (με τον καθόλου τυχαίο τίτλο “Electic Sheep”) μπαίνει απότομα ανάμεσα στις νοητικές και υπαρξιακές διαφορές ενός ανθρώπου και μίας ρέπλικας.

Η πρεμιέρα, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον ΜακΦάρλαν, είναι καλοφτιαγμένη και αυτό που θέλει να πει το πετυχαίνει άψογα μέσα από την πλοκή της. Ήδη βέβαια από την αρχή σε επηρεάζει συναισθηματικά με το disclaimer αφιέρωσης του επεισοδίου στον Νορμ ΜακΝτόναλντ που έφυγε από την ζωή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο ίδιος πρόλαβε να ολοκληρώσει τον ρόλο του Γιάφιτ για αυτήν την σεζόν οπότε αναμένουμε να τον ακούσουμε.

Παρόλη βέβαια την αξιέπαινη επιμέλεια που φαίνεται ότι γίνεται για τον κύκλο είναι καιρός να πούμε ότι το “The Orville” ίσως έχει αρχίσει να χάνει την αρχική του λάμψη. Οι αδυναμίες του στον ρυθμό και το ενδιαφέρον κάθε επεισοδίου αν και έχουν βελτιωθεί σχετικά με τον πρώτο κύκλο, η εξέλιξη δεν δείχνει άλλα σημάδια και παραμένει μάλλον σε μία μάλλον επικίνδυνη στασιμότητα.

Και μία τέτοια κατάσταση για μία σειρά που παίζει με αριθμούς επεισοδίων που ξεφεύγουν κάπως από τα σημερινά τηλεοπτικά δεδομένα (κάθε κύκλος έχει παραπάνω από δεκατρία 45λεπτα επεισόδια) είναι δύσκολο να επιβιώσει χωρίς την ανάλογη πρωτοτυπία και εφευρετικότητα.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια ο Φάρλαν έχει αποδείξει τις ικανότητές του και στο “The Orville” κυρίως όμως στα υπόλοιπα project του γεγονός που απ’ ό,τι φαίνεται θα κρίνει και το μέλλον της συγκεκριμένης σειράς. Το ότι διαδραματίζεται στο διάστημα του δίνει πολλές επιλογές για την εξέλιξη όμως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μάχες με λέιζερ, παρεξηγήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και κρύα αστεία για να τραβήξει το ενδιαφέρον και να κρατήσει τον θεατή μέχρι το τέλος.

Προς το παρόν απλά τραβάει την ιστορία του για να καλύψει έναν μεγάλο τηλεοπτικό χρόνο μιας σειράς που μοιάζει περισσότερο με σάτιρα παρά με οτιδήποτε άλλο.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο