Online "δραmedies" από το Φεστιβάλ Δράμας

Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2020, 11:36
Συντάκτης:

Σε μια ...δραματική εποχή, το Φεστιβάλ Δράμας, με τις “Δράmedies” του,  μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα.

<a href="/nea/festival-dramas-perimenei-tin-tainia-soy/69271">Το Φεστιβάλ Δράμας περιμένει την ταινία σου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Φεστιβάλ Δράμας περιμένει την ταινία σου

Η εποχή επιτάσσει εσωστρέφεια, όχι όμως απαραιτήτως και κατήφεια. Το Φεστιβάλ Δράμας, επέλεξε για όλους εμάς που μένουμε σπίτι, μια σειρά μικρού μηκούς ταινιών που συνδυάζουν χιούμορ, σκέψη και συγκίνηση, δηλαδή dramedies.

Κάθε Πέμπτη, από τις 23 Απριλίου και για 5 εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους εβδομαδιαίως. Πρόκειται για μια επιλογη ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. Οι online προβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

Θα προβληθούν 15 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές –ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο Νικόλας Κολοβός. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απρίλίου με τις κωμωδίες:

Κόφ'το!Κόφ'το!

Του χάρου τα δόντια (1996, 23’) του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη με την Κατερίνα Λέχου και τον Δημήτρη Οικονόμου, RF (2010, 19’) του Σταύρου Λιόκαλου με τον Γιώργο Σουξέ και την Έρση Μαλικένζου και Κόφ’ το! (2011, 14’) του Βασίλη Καλαμάκη με τον Ερρίκο Λίτση και τον Κώστα Ξυκομηνό,  οι οποίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η ταινία Του χάρου τα δόντια αφηγείται τις απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής, το Κόφ’ το! μιλά για όσα ταλανίζουν έναν μεσήλικα με ορμές εικοσάρη που αναζητά φαρμακευτική βοήθεια, ενώ το RF μοιάζει ιδιαίτερα επικαίρο καθως διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία και διηγείται τις ιστορίες των ενοίκων της με αφορμή τη βλάβη μιας τηλεοπτικής κεραίας.

ΕβίβαΕβίβα

Την Πέμπτη 30/4, σειρά έχουν οι ταινίες:

*Εβίβα (16’, 2014 ) των Δημήτρη Νάκου και Αμέρισσας Μπάστα με τους Γ. Κοτανίδη,  Ά.Παναγιωτίδη και Δ.Πιατά. Ο Βασίλης και ο Άρης συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια, για να πάνε στην κηδεία ενός φίλου τους στο χωριό του. Το ταξίδι, όμως, θα γίνει μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά σχεδίαζαν...

*Σύκο  (13’, 2015 ) του Νικόλα Κολοβού με τους Κ.Λάσκο, Β.Πετραλίδου  και Κ.Μισιχρόνη. Στο βραβευμένο με Χρυσό Διόνυσο Σύκο,  η Ελένη, στο κρεβάτι του θανάτου, ζητά ένα σύκο. Ο Κώστας, ο άντρας της, πηγαίνει στην κοντινότερη συκιά για να της το φέρει αλλά πέφτει και σπάει το πόδι του. Με ένα σύκο στο χέρι, παλεύει με την άγρια φύση για να γυρίσει σπίτι του εγκαίρως και να πραγματοποιήσει την τελευταία ευχή της γυναίκας του.

*Ψωμί κι ελιες (29’, 2014 ) των Alexander Jaschik και Ιορδάνη Ορφανίδη με τους Α.Καρυστινό, Α.Κολοβό και Α.Καφετζόπουλο. Δύο αδέρφια που δεν  βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα της κρίσης φορτώνουν τα τελευταία υπάρχοντά τους και τη μητέρα τους, και φεύγουν για Μόναχο. Θέλουν να δουλέψουν στην επιτυχημένη ταβέρνα του θείου τους του Γιάννη και να φτιάξουν μία καινούρια ζωή. Όμως, μόλις φτάνουν, τους περιμένει μια έκπληξη.... 

Τι κολυμπάει και γελάει Τι κολυμπάει και γελάει

Tην Πέμπτη 7/5, σειρά έχουν οι ταινίες: 

Τι κολυμπάει και γελάει (17’, 2003 ) της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη με τους Ά. Παϊτατζή, Θ.Καλλιγά και Θ.Παπαγεωργίου.

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως έγινε η αιτία να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά, η συγκεκριμένη ημέρα τους πήρε άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες.

The foreigner (15’, 2012) της Αλήθειας Αβράμη με τους Μ.Σορμαΐνη, Ph.Bretherton και Γ. Παύλου.

Ένα απομακρυσμένο ελληνικό χωριό πρέπει να αυξήσει τον πληθυσμό του, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν ένας αλλοδαπός, ο Eric, βρίσκεται περαστικός εκεί, ο Πρόεδρος του χωριού κινητοποιεί τους αφιλόξενους κατοίκους του να τον πείσουν να μείνει.

Cowboy (22’, 2017) του Γιάννη Χαριτίδη με τους Μ.Μαυροματάκη, Χρ.Σαπουντζή και Μ.Τσιμά.

Σε μερικές μέρες ο Μηνάς (Cowboy) θα πάρει μέρος σε ένα τηλεοπτικό σόου, στο Ταλέντο της Χρονιάς. Το τηλεοπτικό συνεργείο τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του και παίρνει συνεντεύξεις απο τον ίδιο και τους κοντινούς του ανθρώπους. Ο Μηνάς πρέπει να κερδίσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ποιο είναι το ταλέντο του; Είναι καουμπόης. Στην Αθήνα.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 13 Μαϊου. Mπορείτε να τις δείτε εδώ.

Θα ακολουθήσουν οι εξής 6 ταινίες:

Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)  /  Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)  /  Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)  /  Ι’m gay  (Νικόλας Κολοβός)  /  Χρήστος και Δήμητρα  (Αμέρισσα Μπάστα)  /  Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος)

Πρώτη δημοσίευση: 23 Απριλίου 2020, 11:36
Ενημέρωση: 7 Μαΐου 2020, 11:57
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos