Οι στολές της SpaceX έγιναν από τον σχεδιαστή των Batman & Captain America

Οι στολές της SpaceX έγιναν από τον σχεδιαστή των Batman & Captain America
Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2020, 15:32
Συντάκτης:

Πριν λίγες μέρες η SpaceX του Elon Musk, έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρία που έστειλε ανθρώπους στο διάστημα. Οι στολές που φορούσαν οι αστροναύτες απέσπασαν θετικά σχόλια για τον κομψό σχεδιασμό τους και τη στυλάτη συνάμα επίσημη εμφάνιση τους. Δε περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο όταν μαθαίνει πως ο άνθρωπος πίσω από το σχέδιο της στολής, είναι ο Jose Fernandez, σχεδιαστής κοστουμιών του Hollywood. Ο κύριος Fernandez μίλησε για τις πολύ συγκεκριμένες οδηγίες που ο Musk έδωσε: 

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Μάικλ Κίτον θα βάλει ξανά την κάπα του Batman

"(Ο Musk) έλεγε διαρκώς, 'Ο οποιοσδήποτε φαίνεται πιο εμφανίσιμος σε ενα σμόκιν, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το σχήμα του,' και θέλει, όταν κάποιος φοράει αυτή τη στολή να φαινεται πιο εμφανίσιμος απ'ότι χωρίς αυτή. Όπως με το σμόκιν. Φαίνεσαι ηρωικός όταν το φοράς."  

Είναι γνωστή η αγάπη του Musk για τον κινηματογράφο, ειδικά όταν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Όλοι θυμόμαστε το cameo του στο Iron Man 2 ως ο εαυτός του, να χαιρετάει θερμά τον συνάδελφο επιχειρηματία Tony Stark. Δεν προκαλεί λοιπόν και μεγάλη έκπληξη η επιλογή του σχεδιαστή που θα υλοποιήσει μια πραγματική στολή αστροναύτη, από τους κόλπους του Hollywood.  

Το βιογραφικό του Fernandez έχει μέσα το σχεδιασμό στολών για τους πιο διάσημους χαρακτήρες του Hollywood, ανάμεσά τους οι Wonder Woman, Captain America, Batman, The X-Men, Thor και ο Loki, αλλά και ο Τομ Κρουζ στο Oblivion.  Πέρα από τον παράγοντα εντυπωσιασμού, τα κοστούμια του Fernandez φροντίζουν για την άνεση και την κινητικότητα του χρήστη. Θυμηθείτε εδώ το κεφάλι του Batman που μέχρι το  Batman V Superman δεν είχε στρίψει ποτέ. Ήταν οι ριζικές αλλαγές του σχεδιαστή που του επέτρεψαν την φυσική αυτή κίνηση του περιλαίμιου. Ακόμη, η δουλειά του επέτρεψε στον Hugh Jackman να ανέβει σκαλοπάτια μέσα στην Wolverine στολή του.

Με τις στολές του για την SpaceX, ο Fernandez απέδειξε οτι τα σχέδιά του δεν είναι απλά εφαρμόσιμα σε φανταστικούς ήρωες των ταινιών αλλά μπορούν να αντέξουν στο πιο αφιλόξενο περιβάλλον που μπορούμε μέχρι τώρα να σκεφτούμε: το διάστημα. Πέρα από την ανθεκτικότητά τους, είναι τόσο στυλάτες που ειναι σα να περιμένει τους αστροναύτες επίσημο δείπνο της γαλαξιακής ομοσπονδίας.  

Στις επόμενες ημέρες οι δρόμοι του Elon Musk, της NASA και του Hollywood μέλλει να διασταυρωθούν ξανά: Οι τρείς θα συνδράμουν για να γυρίσει ο Tom Cruise την επόμενή του περιπέτεια (ω μα ναι) στο διάστημα.

Αν αυτό σας φαίνεται τραβηγμένο, θυμηθείτε οτι ο απώτερος σκοπός της SpaceX είναι το πέρασμα στην εποχή του τουρισμού του διαστήματος όπου απλοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στο διάστημα. Συνεπώς αυτά εδώ δεν ειναι παρα τα πρώτα βήματα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2020, 15:32
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sweetheart

Sweetheart

Σύνοψη: Η Τζεν ξυπνάει στην ακτή ενός ακατοίκητου νησιού, φορώντας ακόμη το σωσίβιό της. Η...
2 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
2200
Feelgood
1680