Οι πιο ακριβοπληρωμένοι σταρ για το 2021

Δημοσίευση: 21 Aug 2021, 14:10
Συντάκτης:

Μπορεί η καθιέρωση του streaming και η επέλαση του COVID-19 να έχουν κρατήσει πολύ κόσμο μακριά από τις κινηματογραφικές αίθουσες, όμως οι αστέρες του κινηματογράφου εξακολουθούν να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές. Η επιτυχία στο box office μπορεί σταδιακά να χάνει την ισχύ της, με δείκτες όπως τα streaming views και τα νούμερα συνδρομητών να αποκτούν όλο και περισσότερη βαρύτητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αμοιβές των πρωτοκλασάτων ονομάτων έχουν επηρεαστεί.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το Variety, οι Μπραντ Πιτ και Σάντρα Μπούλοκ αμείφθηκαν έκαστος με 20 εκατομμύρια δολάρια, για επερχόμενες δουλειές τους για λογαριασμό μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο (ο Πιτ για το “Bullet Train” της Sony και η Μπούλοκ για το “The Lost City of D” της Paramount).

Όμως, πολλοί συνάδελφοί τους έχουν στραφεί στις streaming πλατφόρμες, από τις οποίες αποκομίζουν μεγαλύτερο κέρδος. Ο Ντάνιελ Κρεγκ αναμένεται να λάβει 100 εκατομμύρια για τα δύο επερχόμενα sequels του “Knives Out”, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στο Netflix, ενώ ο Ντουέιν Τζόνσον υπέγραψε συμφωνία 50 εκατομμυρίων δολαρίων ως παραγωγός και πρωταγωνιστής στο “Red One”, μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Amazon. Σε αυτές τις εξωφρενικές συμφωνίες περιλαμβάνονται βέβαια και ποσά που ουσιαστικά αποζημιώνουν τους ηθοποιούς για την απώλεια των σημαντικών bonuses που θα λάμβαναν, στην περίπτωση που οι ταινίες τους προβάλλονταν στους κινηματογράφους.

Οι συμφωνίες αυτού του είδους είναι κάτι που το Netflix έχει καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η WarnerMedia μπήκε πιο αργά στο παιχνίδι, ξεκινώντας με το περσινό “Wonder Woman 1984” και εξαγοράζοντας ουσιαστικά τις back-end συμφωνίες της πρωταγωνίστριας Γκαλ Γκαντότ και της σκηνοθέτιδος Πάτι Τζένκινς. Μετά από αυτό, ο Ντένζελ Ουάσιγκτον κατάφερε να αποκομίσει 40 εκατομμύρια για το “The Little Things”, παρότι το συνολικό κόστος της ταινίας δεν πρέπει να ξεπέρασε τον αριθμό της αμοιβής του. Παρόμοια είναι και η περίπτωση της επερχόμενης δραματικής ταινίας “King Richard”, η οποία παρότι δημιουργήθηκε με budget μεσαίου μεγέθους, θα αποφέρει 40 εκατομμύρια στον πρωταγωνιστή και παραγωγό της Γουίλ Σμιθ, ενώ θεωρείται ήδη ένα γερό χαρτί για την τρίτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού.

Το Netflix φημίζεται άλλωστε ότι δεν τσιγκουνεύεται στις πληρωμές των μεγάλου βεληνεκούς αστέρων του, όπως στην περίπτωση των Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς. Ο πρώτος πήρε 30 ενώ η δεύτερη 25 εκατομμύρια για τη σάτιρα “Don’t Look Up” του Άνταμ ΜακΚέι (“The Big Short”). 30 εκατομμύρια δολάρια τσέπωσε και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ για το “Spenser Confidential”, το οποίο συγκέντρωσε και ικανό αριθμό views που δικαιολογούν την επένδυσή τους. Η Τζούλια Ρόμπερτς πήρε 25 εκατομμύρια από τον streaming κολοσσό για το θρίλερ “Leave the World Behind”, ενώ ο Ράιαν Γκόσλινγκ έλαβε 20 εκατομμύρια για την big-budget περιπέτεια “The Gray Man” των αδερφών Ρούσο (“Avengers”), μαζί με ένα bonus για πιθανές συνέχειες.

Σε σύγκριση με τα παραπάνω νούμερα, ο Ρόμπερτ Πάτινσον εμφανίζεται… ριγμένος, αν αναλογιστεί κανείς ότι έλαβε μόνο (!) 3 εκατομμύρια δολάρια για το “The Batman”. Όμως, μετά την ερμηνεία του αυτή θα είναι σε θέση να απαιτήσει περισσότερα χρήματα για μελλοντικά projects του. Συν ότι, σε περίπτωση που γίνουν sequels (πράγμα διόλου απίθανο, καθότι ο σκηνοθέτης Ματ Ριβς έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει τη δική του τριλογία για τον άνθρωπο νυχτερίδα) η αμοιβή του Πάτινσον δεν θα παραμείνει η ίδια.

Λίγα μπορεί να φανούν επίσης τα 13 εκατομμύρια του Τομ Κρουζ για το “Top Gun: Maverick”. Με την ταινία να βγαίνει όμως κατευθείαν στους κινηματογράφους, ο Κρουζ αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη του σε περίπτωση που κόψει πολλά εισιτήρια, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κρουζ είναι από τους λίγους σταρ που απαιτεί να πληρωθεί πριν από το στούντιο παραγωγής!

Τέλος, τα 12 με 14 εκατομμύρια του Κιάνου Ριβς για την αναβίωση του θρυλικού πλέον Neo στο “The Matrix 4” δεν είναι και πενταροδεκάρες, καθώς αναμένεται να λάβει χρήματα και από την back-end συμφωνία του με το HBO Max.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα του Variety με τα υπέρογκα -για εμάς τους κοινούς θνητούς- ποσά:

Ντάνιελ Κρεγκ, Knives Out σίκουελς (Netflix) - $100 εκατομμύρια

Ντουέιν Τζόνσον, Red One (Amazon) - $50 εκατομμύρια

Γουίλ Σμιθ, King Richard (WB/HBO Max) - $40 εκατομμύρια

Ντένζελ Ουάσινγκτον, The Little Things (WB/HBO Max) - $40 εκατομμύρια

Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Don't Look Up (Netflix) - $30 εκατομμύρια

Μαρκ Γουόλμπεργκ, Spenser Confidential (Netflix) - $30 εκατομμύρια

Τζένιφερ Λόρενς, Don't Look Up (Netflix) - $25 εκατομμύρια

Τζούλια Ρόμπερτς, Leave the World Behind (Netflix) - $25 εκατομμύρια

Σάντρα Μπούλοκ, The Lost City of D (Paramount) - $20 εκατομμύρια

Ράιαν Γκόσλινγκ, The Gray Man (Netflix) - $20 εκατομμύρια

Κρις Χέμσγουορθ, Thor: Love and Thunder (Disney) - $20 εκατομμύρια

Μπραντ Πιτ, Bullet Train (Sony) - $20 εκατομμύρια

Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Without Remorse (Amazon) - $15 εκατομμύρια

Τομ Κρουζ, Top Gun: Maverick (Paramount) - $13 εκατομμύρια

Κιάνου Ριβς, The Matrix 4 (WB/HBO Max) - $12 - $14 εκατομμύρια

Κρις Πάιν, Dungeons and Dragons (Paramount) - $11.5 εκατομμύρια

Ρόμπερτ Πάτινσον, The Batman (Warner Bros.) - $3 εκατομμύρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos