Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιμένει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2021, 03:03
Συντάκτης:

O Tζορτζ Κλούνεϊ επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, επτά χρόνια μετά την δημόσια τοποθέτησή του στην ερώτηση του MOVE IT στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2014 και τον παγκόσμιο ντόρο που είχαν δημιουργήσει οι δηλώσεις του

ΣΧΕΤΙΚΑΜπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνεϊ ξανά παρεάκι

"Νομίζω ότι έχετε ισχυρότατο επιχείρημα και κάθε δίκαιο με το μέρος σας. Θεωρώ ότι είναι το σωστό, τα μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα", είχε δηλώσει τότε στο MOVE IT, έκπληκτος από την ερώτηση της Ελίζας Χριστοδουλίδη που καταχειροκροτήθηκε. 

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα» σημειώνει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, καλώντας παράλληλα τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους. «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη», τονίζει σε όλους τους τόνους ο 59χρονος σταρ, με αφορμή την επέτειο σε λίγες ημέρες, των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021.

Τα σχόλια αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων»,  έγιναν σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο Κλούνεϊ με την επίσης ηθοποιό Τζάνετ Σούζμαν, πρόεδρο της βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το θέμα είχε ξεκινήσει το 2014, όταν το MOVE IT αναστάτωσε τον διεθνή τύπο ρωτώντας τον Τζορτζ Κλούνεϊ πως προτείνει να διεκδικήσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Η συνέντευξη τύπου αφορούσε την ταινία «The Monuments Men». Θυμηθείτε περισσότερα εδώ:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2021, 03:03
Ενημέρωση: 7 Μαρτίου 2021, 03:11
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
16387
Tanweer
15288
Feelgood
7264
Feelgood
1977