Ο Τζέρεμι Αλεν Ουάιτ θα παίξει τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2024, 12:46
Συντάκτης:

Για το μουσικό μέγεθος και κυρίως τον μύθο του Μπρους Σπρίνγκστιν δεν χρειάζεται να γραφούν πολλά. Ή μάλλον μπορούν να γραφούν πάρα πολλά και το αναγνωρίζω και εγω που μεγάλο φαν δεν με λες (κατα τη γνώμη μου αν δεν έχεις μεγαλώσει στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, δύσκολα θα ταυτιστείς και θα πωρωθείς με τα τραγούδια του) σε καμία περίπτωση.

<a href="/tainies/iron-claw/69397">The Iron Claw</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Iron Claw

Μια σκοτεινή και εσωστρεφής περίοδος της καριέρας του θα μεταφερθεί στο σινεμά, η εποχή που -ενώ είχε καταξιωθεί με σπουδαία άλμπουμ- δίνοντας μάχη με την κατάθλιψη (μια μάχη που πάντα θα είναι δύσκολη για όλους), ηχογράφησε το Nebraska το 1982 στην κρεβατοκάμαρά του στο Νιου Τζέρσεϊ μερικά χρόνια προτού αυτός και η E Street Band κυκλοφορήσουν το πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ τους, Born in the U.S.A. που τον έκανε θρύλο.

Άντε και το αποφάσισε ο παραγωγός Σκοτ Στούμπερ, στο πρώτο του μεγάλο επιχείρημα από τότε που αποχώρησε από την θέση του Κινηματογραφικού Διευθυντή στο Netflix, μαζί με την Α24 που θα συνεργαστεί μαζί του.

Ποιος θα παίξει τον ρόλο; Έκαναν λοιπόν μια πολύ προσεγμένη και κατά τη γνώμη μας, εύστοχη επιλογή: τον Τζέρεμι Άλεν Ουάιτ, φρέσκο από την επιτυχία του The Bear, με την φυσική μελαγχολία και το μαγνητικό καθόλου στημένο φιζίκ του, δείχνει πολύ έτοιμος.

Για την θέση του σκηνοθέτη επέλεξαν τον Σκοτ Κούπερ, που πριν 16 χρόνια (στην πρώτη του ταινία) έδωσε την ευκαιρία στον Τζεφ Μπρίτζες να πάρει το Όσκαρ του ερμηνεύοντας έναν κάντρι μουσικό στο Crazy Heart. O 54χρονος δημιουργός συνέχισε με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές έκτοτε (Out of the furnace, Black Mass, Hostiles, The pale blue eye) και μοναδική εξαίρεση το μάλλον άχρηστο Antlers. Αλλά, φανταζόμαστε εδώ θα έχει κάνει τα κουμάντα του: δε μπλέκεις με τους φανς του Boss.

Η ταινία θα ονομαστεί «Deliver me from nowhere» (στοιχειωτικός στίχος από το κομμάτι State Trooper του άλμπουμ Nebraska) και θα βασιστεί στο βιβλίο του Ουόρεν Ζέινς του 2023 «Deliver Me From Nowhere: The Making of Nebraska του Bruce Springsteen».

Ο 74χρονος Σπρίνγκστιν φέρεται να στηρίζει το όλο εγχείρημα. Όταν εμπλέκεται ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αυτό σπάνια είναι καλό, αλλά ο Μπρούσαρος δείχνει κουλ τύπος, στηρίζουμε.

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos