Ο Τσάντγουικ Μπόουσμαν έφυγε μόλις στα 43 του

Δημοσίευση: 29 Aug 2020, 11:16
Συντάκτης:

Θλίψη,

<a href="/nea/black-panther-tha-ginei-tileoptiki-seira-sto-disney/63985">Το "Black Panther" θα γίνει τηλεοπτική σειρά στο Disney+</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο "Black Panther" θα γίνει τηλεοπτική σειρά στο Disney+

Ο Τσάντγουικ Μπόουσμαν υπέκυψε στον καρκίνο του παχέος εντέρου, μετά από μάχη 4 ετών και άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία μόλις 43 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του την Παρασκευή βράδυ στο Twitter. 

Ο Βlack Panther και ο James Brown έφυγε στο απόγειο της φήμης του.

Ο Μπόουσμαν γεννήθηκε στη Νότια Καρολίνα από Αφροαμερικανούς γονείς. Αφού αποφοίτησε από Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ακολούθησε αμέσως τον δρόμο της υποκριτικής σπουδάζοντας στη Βρετανική Δραματική Ακαδημία του Λονδίνου.

Οταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε την καριέρα του σε μια τοπική θεατρική σκηνή, ενώ αργότερα άρχισε να βρίσκει τον δρόμο προς το Χόλιγουντ παίζοντας δεύτερους ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «CSI: New York», «ER» και «Law & Order». Ο πρώτος τους μεγάλος ρόλος ήταν στην ταινία «42» στον ρόλο του παίχτη του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον, ενώ ακολούθησε η ερμηνεία του ως ο θρυλικός James Brown στο παραγνωρισμένο «Get On Up» του Τέιτ Τέιλορ.

Η ταινία που τον έκανε διάσημο και του έδωσε έναν ρόλο στο πανθεον της μαύρης κουλτούρας, ήταν το «Black Panther» της Marvel όπου πρωταγωνίστησε το 2018.

Το «Black Panther» ήταν η πρώτη υπερηρωική ταινία με πρωταγωνιστή έναν μαύρο χαρακτήρα, κέρδισε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office και έγινε η πρώτη υπερηρωική ταινία που η οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία στα Οσκαρ, μαζί με ακόμα έξι υποψηφιότητες. Στον ρόλο του Black Panther» ο Μπόουζμαν εμφανίστηκε και στις δύο τελευταίες ταινίες των «Εκδικητών».

Ακολούθησαν το «21 bridges» και το «Da 5 bloods» του Σπάικ Λι. H τελευταία ταινία που θα τον δούμε είναι το "Ma Rainey's Black Bottom" του Τζορτζ Γουλφ πλάι στην Βαϊόλα Ντέιβις και τον Κόλμαν Ντομίνγκ.

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos