Ο σκηνοθέτης Sion Sono κατηγορήθηκε από δύο γυναίκες για σεξουαλική επίθεση.

Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2022, 19:14
Συντάκτης:

Ο σκηνοθέτης Sion Sono κατηγορήθηκε από δύο γυναίκες για σεξουαλική επίθεση.

Μια ηθοποιός που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο ψυχαγωγικό περιοδικό Shukan Josei PRIME ότι ο Sono της είπε ότι οι γυναίκες έκαναν σεξ μαζί του για χρόνια για να κερδίσουν ρόλους στις ταινίες του και ότι πρέπει να ετον ευχαριστούν για την επιτυχία τους στην κινηματογραφική βιομηχανία. Πρόσθεσε ότι αφού ο Sono της πρότεινε έναν ρόλο, προσπάθησε να την αναγκάσει να κάνει σεξ μαζί του. Αφού αρνήθηκε, ο σκηνοθέτης φέρεται να κάλεσε μια άλλη ηθοποιό με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά της.

Μια άλλη ηθοποιός είπε στον Shukan Josei ότι ο Sono την ανάγκασε με παρόμοιο τρόπο να κάνει σεξ με την υπόσχεση να της δώσει κινηματογραφικούς ρόλους, λέγοντας: «Θέλω να κάνουμε σεξ ενώ μιλάς με το αγόρι σου στο τηλέφωνο». Όταν του είπε ότι δεν είχε αγόρι, εκείνος φέρεται να είπε: «Λοιπόν βρες κάποιον, με φτιάχνει αυτό».

Ένα στέλεχος ιαπωνικού διανομέα ταινιών δήλωσε«Ακόμα και τώρα, υπάρχει ένας σκηνοθέτης που δεν διστάζει να πει: «Αν μου κάτσεις για σεξ, θα σου δώσω δουλειά». Οι ταινίες του είναι αναγνωρισμένες και πολλές ηθοποιοί θέλουν να εμφανιστούν σε αυτές. Το χρησιμοποιεί για να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους. Αυτός ο σκηνοθέτης είναι ο Sion Sono».

Ο cult Ιάπωνας σκηνοθέης σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων στην πλούσια φιλμογραφία του με τους πολλούς φανατικούς, το «Antiporno», την σειρά του Amazon Prime «Tokyo Vampire Hotel», την ταινία του Netflix «Forest of Love», ενώ πέρυσι σκηνοθέτησε το «Prisoners of the Ghostland», με τον Νίκολας Κέιτζ, την Ίμοτζεν Πουτς αι τον Νικ Κασσαβέτη, μιας από τις πιο «νορμάλ» ταινίες του.

Στις 5 Απριλίου, ο Sono απάντησε στους ισχυρισμούς με μια δήλωση από την εταιρεία του: «Σε όποιον μπορεί να αφορά, Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία και ανησυχία που μπορεί να έχει προκαλέσει σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θα κάνουμε νέα ανακοίνωση αφού διευθετήσουμε τα γεγονότα».

Μέλη της ιαπωνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας τοποθετήθηκαν επίσης για το θέμα στα social media. Ο ηθοποιός Matsuzaki Yuki έγραψε στο Twitter «Υπάρχουν δεκάδες θύματα. Τώρα που ο Sion Sono παρουσιάζεται ως σεξουαλικό αρπακτικό που κυνηγά νεαρές ηθοποιούς προσελκύοντάς τες με ρόλους στις ταινίες του, αναρωτιέμαι αν ΚΑΝΕΝΑ από τα μεγάλα ιαπωνικά κινηματογραφικά στούντιο και τηλεοπτικά δίκτυα θα καταδίκαζε τέτοιες πρακτικές;»

Ο σκηνοθέτης Sono είναι παντρεμένος με το πρώην pin-up μοντέλο Megumi Kagurazaka, έχουν ένα παιδί.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos