Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. θέλει να καθαρίσει την Γη με τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. θέλει να καθαρίσει την Γη με τεχνητή νοημοσύνη
Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2019, 12:04
Συντάκτης:

Ένα μεγάλο σχέδιο περιβαλλοντικής διάστασης φαίνεται να ετοιμάζει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του σε συνέδριο της Amazon στο Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα που σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία θα αποτολμήσει να καθαρίσει τον πλανήτη με την πολύτιμη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το “Footprint Coalition” θα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο ρομπότ και νανοτεχνολογία ώστε «σε 10 χρόνια να καθαρίσει σημαντικά, αν όχι ολοκληρωτικά, όλος ο πλανήτης» δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.  Στη  συνέχεια παραδέχθηκε ότι ο τρόπος ζωής του δεν ήταν και τόσο φιλικός προς το περιβάλλον τα τελευταία χρόνια και έτσι, πάνω σε μία περίοδο κρίσης, αποφάσισε να μιλήσει με ειδικούς σε θέματα περιβαλλοντικής μόλυνσης, τους οποίους και συμπαθεί ιδιαίτερα περιγράφοντάς τους σαν «την Wikipedia αλλά με ανθρώπινα ελαττώματα.»   

Οι ερευνητές επιχειρούν συνεχώς νέες μεθόδους με τις οποίες η νανοτεχνολογία θα μπορέσει να προστατεύσει επαρκώς το περιβάλλον και να μετριάσει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Το εντυπωσιακό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας βρίσκεται στο μοριακό επίπεδο και στην χρήση νανοπροιόντων που θα μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε άλλα παράγωγα όπως το αλκοόλ ή σε άλλους χημικούς και φωτοχημικούς καταλύτες. Βέβαια, το κόστος είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας για τις τελευταίες τεχνολογίες όμως σίγουρα τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος δείχνει ένθερμος για επένδυση.

Το ίδρυμα “Footprint Coalition” αναμένεται να ξεκινήσει το έργο του από τον Απρίλιο του 2020 αν και μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα σχέδιά του. Προς το παρόν, στην επίσημη ιστοσελίδα υπάρχει μόνο η δυνατότητα εγγραφής σε newsletter.

Δημοσίευση: 27 Ιουλίου 2019, 12:04
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463