O Oυίλεμ Νταφόε στον Nosferatu του Ρόμπερτ Έγκερς

Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2023, 12:33
Συντάκτης:

O Ρόμπερτ Έγκερς και ο Ουίλεμ Νταφόε θα συνεργαστούν ξανά μετά το «Lighthouse», αυτή την φορά σε ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο ο 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έχει κερδίσει την μία από τις οσκαρικές του υποψηφιότητες στο παρελθόν.

<a href="/nea/oyilem-ntafoe-kai-azia-artzento-sti-nea-tainia-toy-eimpel-ferara/69485">Ουίλεμ Νταφόε και Άζια Αρτζέντο στη νέα ταινία του Έιμπελ Φεράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟυίλεμ Νταφόε και Άζια Αρτζέντο στη νέα ταινία του Έιμπελ Φεράρα

Πρόκειται για ένα remake στο Nosferatu του F.W. Murnau, το θρυλικό βωβό horror αριστούργημα παραλλαγής στον μύθο του Δράκουλα από το 1922 που με την σειρά του διασκεύασε τρομερά ο Βέρνερ Χέρτζογκ το 1979, με τον Κλάους Κίνσκι, την Ιζαμπέλ Ατζανί και τον Μπρούνο Γκανζ.

Αυτό θα αποτελέσει την επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Βρετανός δημιουργός και στο οποίο παραδόξως ο Νταφόε δεν θα υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο, παρά το γεγονός ότι 23 χρόνια πριν στο μικρό διαμαντάκι και ΤΡΟΜΕΡΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ "Shadow of the vampire"/2000 του Eλίας Μέριγκε (μια παράξενη περίπτωση δημιουργού, με την οποία θα ασχοληθούμε κάποια στιγμή προσεχώς), ήταν ο Mαξ Σρεκ, ο ηθοποιός που ερμήνευσε τον Νosferatu στην ταινία του Φρίντριχ Μουρνάου το 1922…

Στην ταινία του Έγκερς τον Νοσφεράτου θα υποδυθεί ο Μπιλ Σκάρσγκααρντ, ενώ στο καστ συναντάμε επίσης την Λίλι Ρόουζ Ντεπ και τον Νίκολας Χουλτ.

Ο Έγκερς ήταν φαν του Nosferatu από την παιδική του ηλικία. Στα 17 του σκηνοθέτησε το Nosferatu στο σχολείο με στυλ γερμανικού εξπρεσιονισμού, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει πως το νέο remake αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για εκείνον κυρίως γιατί είναι μια folk βαμπίρ ιστορία.

Update: Πρώτη φωτό από το φιλμ, με την Λίλι Ρόουζ Ντεπ τρομοκρατημένη στην όψη του χεριού από τον βρικόλακα. «Ναι, είναι τρομακτική ταινία. Είναι μια ταινία τρόμου. Είναι μια γοτθική ταινία τρόμου», είπε ο Εγκερς. Και ανυπομονούμε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos