Ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται Thanos για την προεκλογική του καμπάνια

Δημοσίευση: 12 Δεκ. 2019, 19:20
Συντάκτης:

Ο Donald Trump είναι ο απόλυτος άρχοντας του κακού, ο άνθρωπος που κατέστρεψε, ή έστω προσπάθησε να καταστρέψει, τον μισό πληθυσμό της Γης.

<a href="/nea/o-mprentan-gklizon-tha-deixei-poios-einai-o-tramp/61414">Ο Μπρένταν Γκλίζον θα δείξει ποιος είναι ο Τραμπ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Μπρένταν Γκλίζον θα δείξει ποιος είναι ο Τραμπ

Όχι, αυτό δεν είναι μια κριτική που ασκείται στον πρόεδρο από κάποιον ορκισμένο εχθρό του Trump, αλλά ο τρόπος που ο ίδιος και η ομάδα του που επιμελείται την καμπάνια του για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές, βλέπουν τον πρόεδρο. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί επέλεξαν σε επίσημα σποτάκια (!) και όχι αστεία/σατιρικά video στο YouTube, να βάλουν το πρόσωπο του Trump στον Thanos, τον γνωστό υπερ-κακό στο σύμπαν της Marvel, και όλο αυτό για να τον διαφημίσει ως υποψήφιο πρόεδρο με τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2020.

Το βίντεο συγκεκριμένα ανέβηκε στο Twitter από την καμπάνια που γίνεται για την επανεκλογή του και μάλιστα στο ένα είναι η στιγμή που ο Thanos αλλά με το πρόσωπο του Trump λέει την χαρακτηριστική ατάκα από τους τελευταίους Avengers, «I’ m inevitable» και με τα δάχτυλα του εξαφανίζονται αυτοί που δεν θέλει να υπάρχουν, δηλαδή ηγετικές μορφές του Δημοκρατικού κόμματος, όπως οι Nancy Pelosi, Adam Schiff και Jerry Nadler.  Το μότο είναι «Η επανεκλογή του προέδρου Trump είναι αναπόφευκτη (inevitable)».

Δεν ξέρουμε πόσο σκέφτηκαν οι αρμόδιοι τον παραλληλισμό με έναν τρελό κακό που ήθελε να αφανίσει τον κόσμο και εν τέλει νικήθηκε, οπότε δεν απεδείχθη και τόσο αναπόφευκτος, παρά το ότι προκάλεσε τις ζημιές του και τις θλιβερές απώλειες που όλοι θυμόμαστε.

Πολλοί σχολίασαν αυτό το βίντεο και ανάμεσά τους είναι και ο Jim Starlin, δημιουργός του Thanos στα 70s, ο οποίος ανέφερε «Μετά το αρχικό συναίσθημα της βίας που υπέστη, βλέποντας ότι ο πομπώδης ανόητος χρησιμοποίησε την δημιουργία μου για να δείξει το παιδικό εγώ του, τελικά μου έδειξε ότι ο ηγέτης της χώρας μου απολαμβάνει να συγκρίνεται με έναν μαζικό δολοφόνο» και συμπλήρωσε «Πόσο άρρωστο ήταν αυτό; Αυτές είναι θλιβερές και περίεργες στιγμές. Ευτυχώς όλα τα πράγματα, ακόμα και οι εθνικοί εφιάλτες, κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί την ποπ κουλτούρα στην προεκλογική εκστρατεία του καθώς έχει πάρει κλιπ από τον Batman, το «Dark Night Rises», ενώ τον Ιανουάριο με αφορμή την συζήτηση για το περιβόητο τείχος, είχε ποστάρει μια φωτογραφία του και δίπλα την φράση «The Wall is Coming», παραλλάσσοντας το «The Winter is Coming» από το Game of Thrones. Ίσως πιστεύει ότι έτσι θα κερδίσει το νεότερο κοινό.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos