Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ετοίμασε την πιο προσωπική ταινία του

Δημοσίευση: 6 Ιαν. 2024, 18:02
Συντάκτης:

Στα 80 του ο David Cronenberg είναι παραγωγικότατος και δημιουργικός.

<a href="/afieromata/10-ypotimimenes-tainies-poy-proteinei-o-nteivint-kronenmpergk/68009">10 υποτιμημένες ταινίες που προτείνει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ10 υποτιμημένες ταινίες που προτείνει ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Μετά από μια διακοπή το 2014 με το Maps to the Stars, επέστρεψε το 2022 με το αρκετά καλό Crimes of the Future με την Lea Seydoux και την Kristen Stewart, ενώ πλέον είναι σε φάση που προετοιμάζει το The Shrouds και το Cahiers du Cinema εξασφάλισε πρώτο φωτογραφίες από την νέα ταινία που πρωταγωνιστούν οι Diane Kruger, Vincent Cassel και Guy Pearce.

Από τις πρώτες δύο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, φαίνεται ένα αρκετά μυστηριώδες σκηνικό, κάπως απόκοσμο, με τον σκηνοθέτη να την περιγράφει ως μια πολύ προσωπική και αυτοβιογραφική ταινία. Η ταινία ακολουθεί τον καινοτόμο επιχειρηματία και θλιμμένο χήρο που υποδύεται ο Cassel, ο οποίος κατασκευάζει μια συσκευή για να συνδεθεί με τους νεκρούς μέσα σε ένα ταφικό σάβανο.

Τα γυρίσματα διήρκεσαν τέσσερις εβδομάδες και έχουν πλέον ολοκληρωθεί οπότε ίσως την δούμε μέσα στο 2024, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Πέρσι η Kruger είχε ανακοινώσει πως παίζει τρεις ρόλους στο Shrouds, την σύζυγο, την αδερφή της και ένα avatar σαν προσωπική βοηθό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι μια πολύ προσωπική δουλειά για τον Cronenberg, έπειτα από τον χαμό της συζύγου του. «Πιστεύω είναι η πιο προσωπική ταινία του επειδή μιλάει για εκείνον και τον χαμό της συζύγου του. Ήμουν πολύ συγκινημένη γυρίζοντάς το, επειδή ήξερα ότι ήταν πολύ κοντά σε αυτόν. Τον ένιωθα να είναι ευάλωτος. Ελπίζω να είναι πολύ καλό».

Ο θρυλικός Howard Shore (The Lord of the Rings) θα γράψει την μουσική της ταινίας, ένας άνθρωπος με τον οποίο έχει συνεργαστεί πολλάκις σε ταινίες όπως The Fly, Videodrome, Dead Ringers και A History of Violence. Ίσως με αυτή την ταινία βρεθεί πάλι στις Κάννες τον προσεχή Μάιο, έπειτα από την τελευταία ταινία του, Crimes of the Future και φυσικά το περιμένουμε με ανυπομονησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos