Ο Νίκος Πάστρας και τα "Μπάσταρδα" ζητούν τη βοήθειά σου

Δημοσίευση: 27 Οκτ. 2020, 14:34

Όταν δεν σου έχει μείνει τίποτα χειροπιαστό, τότε τι κάνεις; Φεύγεις.

<a href="/nea/megalo-vraveio-sto-raindance-gia-den-thelo-na-gino-dysarestos/63523">Μεγάλο βραβείο στο Raindance για το "Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜεγάλο βραβείο στο Raindance για το "Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος"

Λίγο πριν ξεκινήσει την μεγάλου μήκους με τίτλο Ακρυλικό, βασισμένη στην ομότιτλη μικρού μήκους ταινία του, τιμημένος με βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το μοντάζ της ταινίας Winona, του Αλέξανδρου-The Boy-Βούλγαρη και με πρόσφατη συμμετοχή στο φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας και των Νυχτών Πρεμιέρας με την Μελατονίνη, ο Νίκος Πάτρας, γνωστός για το σχεδιασμό τίτλων και αφισών για δεκάδες ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους, καθώς και εξώφυλλα δίσκων, γυρίζει τα Μπάσταρδα, μια ταινία με DIY ματιά και με καρδιά γεμάτη συναισθήματα.

Οι καινούργιοι ήρωες της νέας ταινίας του Νίκου Πάστρα έχουν αναμνήσεις από το μέλλον, δεν μπορούν να εξηγήσουν με λέξεις τα συναισθήματά τους, κλαίνε κρυφά, μισούν και αγαπούν με την ίδια συχνότητα και ένταση, βλέπουν τους ανθρώπους σαν λουλούδια, δε νοσταλγούν μα ονειρεύονται, και μέσα τους είναι νεκροί.

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια παρέα δέκα παιδιών γύρω στα 20, που αποφασίζει να αφήσει την θαμπή και γεμάτη επαναλαμβανόμενους ρυθμούς και αδύναμη στις εκπλήξεις, πόλη και να ζήσει σε ένα απομονωμένο σπίτι στην επαρχία, που κοιτάζει την θάλασσα.

Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, κάποιοι γνωστοί μεταξύ τους, άλλοι καινούργιοι στην παρέα, μακριά από τους κανόνες μιας ασφυκτικής κοινωνίας, φτιάχνουν μια δική τους, κομμένη, αλλά κυρίως ραμμένη στα δικά τους μέτρα. Κάνουν κατάληψη σε ένα μεγάλο σπίτι και αποφασίζουν να ζήσουν εκεί, με ότι έχουν ως εφόδια, παρακολουθώντας σε βάρδιες αν κάποιος ξένος πλησιάσει και διαταράξει την ηρεμία της νέας τους ζωής. 

Οι ισορροπίες σύντομα θα διαταραχτούν, οι σχέσεις θα δοκιμαστούν, οι προμήθειες θα εξαντληθούν, μα εκείνοι θα βρουν τον τρόπο να παραμείνουν ελεύθεροι. Για όσο αντέξει το μαζί.

Μικρή στο budget, μα μεγαλεπήβολη στις προθέσεις, η ταινία θα γυριστεί με την DIY ορμή μιας ομάδας, που για 20 μέρες θα ζήσει σε φυσικό χώρο την πραγματικού χρόνου αλληλουχία της ιστορίας, με τον ελεύθερο ρυθμό που της αρμόζει.

Τα Μπάσταρδα, είναι μια ιδέα για μια ταινία, που γεννήθηκε βίαια, απελπισμένα και με ένστικτα άγρια. Κυρίως από ένστικτα άγρια, αισιοδοξία και πορεία προς μια προσωπική και συλλογική νίκη, εν μέσω μιας πανδημίας και ενός αβέβαιου lockdown που μέρα τη μέρα μετρούσε πάνω μας. Μέσα σε λόγια και σκέψεις που έψαχναν αφορμή και διέξοδο να εκτονωθούν, τα Μπάσταρδα ήρθαν για να κουμπώσουν ως μια υπέροχη αφορμή και μια ακόμα πιο ιδανική ευκαιρία να ειπωθεί, αλλά κυρίως να συζητηθεί σε πιο οικουμενικό βαθμό του τι σημαίνει να είσαι νέος, ανήσυχος νέος, και να χτυπάς στον τοίχο. Όλα αυτά μαζί, ως ιδέα και ως πρόθεση, έφτιαξαν ένα σενάριο και μια ταινία που τάσσεται υπέρ της ζωής και της ελευθερίας, της χαράς και του παιχνιδιού, της αθωότητας και των ενστίκτων, σε ένα σύμπαν πανσεξουαλικό και queer.

Οι ηθοποιοί της ταινίας είναι όλοι τους τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, μιας παρέας που μαζί με τον σκηνοθέτη κατηύθυναν την ιστορία και έφτιαξαν έναν ιστό ενός ταξιδιού προς την ελευθερία, σε μια χρονική περίοδο που τέτοια ταξίδια μοιάζουν πιο αναγκαία από ποτέ. 

Οι αληθινές φιλίες που μπασταρδεύονται με τις πρώτες ή καινούργιες συναισθηματικές έλξεις, που δε γνωρίζουν φύλο και φυλή, εκείνες οι σχέσεις που θα χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις με ένα άγγιγμα ή ένα βλέμμα, εκείνα τα λόγια που θα αντικαταστήσουν την καλημέρα και την καληνύχτα, τα παιχνίδια των αυτοσχεδιασμών, η διάθεση των εξομολογητικών διατάσεων κι ένας κόσμος που είναι έτοιμος ή τουλάχιστον έχει τη διάθεση να γκρεμιστεί για να χτιστεί από την αρχή, αυτή είναι η μαγιά των Μπάσταρδων, του Νίκου Πάστρα.

Τη μουσική που θα ντύσει την ταινία έχει αναλάβει να επιμεληθεί o ΜΑΖΟΗΑ, το ελληνόφωνο σχήμα του Τζίμη Πολιούδη (Vagina Lips).

Σκηνοθεσία: Νίκος Πάστρας. Σενάριο: Νίκος Πάστρας, σε συνεργασία με τους: Ναταλία Swift, Ζαχαρία Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργο Μπουφίδη, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστο Πούλο-Ρένεση, Γιάννη Τομάζο. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πέτρος Νούσιας. Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Swift, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος. Μουσική: ΜΑΖΟΗΑ

 Μπείτε στη σελίδα των «Μπάσταρδων» στο kickstarter, εξερευνήστε το σύμπαν της ταινίας και πάρτε την σωστή απόφαση.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Οκτ. 2020, 14:34
Ενημέρωση: 27 Οκτ. 2020, 14:34

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos