Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο σε νέο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο σε νέο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή
Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2019, 15:43
Συντάκτης:

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίηση του στα περιβαντολλογικά ζητήματα.

Μετά το «Before the flood», ο 44χρονος σταρ είναι αφηγητής και παραγωγός σε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, αυτή την φορά για τις τρομακτικές επιπτώσεις από την ταχεία τήξη των πολικών πάγων στην Αρκτική

Πρόκειται για το «Ice on Fire» σε σκηνοθεσία της Λέιλα Κόνερς, στο οποίο αναλύεται πώς η τήξη των πάγων της Αρκτικής μας επηρεάζει όλους και που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στις 11 Ιουνίου από το HBO.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, διοργανώθηκε στις Κάννες, όπου ο Ντι Κάπριο βρέθηκε για το «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο. Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους επικεντρώνεται, όπως φανερώνει και ο τίτλος στην ταχεία τήξη των πολικών πάγων στην Αρκτική και τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στον πλανήτη.

Ωστόσο, οι κινηματογραφιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη νέα πρόοδο στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα. Αυτές οι τεχνολογίες δημιουργούν ελπίδα ότι ο κόσμος θα μπορούσε ίσως να διατηρήσει την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας στο επίπεδο των δύο βαθμών Κελσίου, δέσμευση που διατυπώνεται στη Συμφωνία των Παρισίων.

Στο ντοκιμαντέρ, συμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- έχουν συμπεριληφθεί γυρίσματα με drone, πρωτότυπο αρχειακό υλικό και στιγμιότυπα από ταξίδια στην Αρκτική, την Αλάσκα, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Κόστα Ρίκα και σε κατεστραμμένες από τις πυρκαγιές περιοχές στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Eδώ θυμηθείτε για τις δωρεές εκατομμυρίων δολλαρίων σε προγράμματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής. 

Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2019, 15:43
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463