O «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη στο σινεμά

Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2022, 12:47
Συντάκτης:

Ένα από τα διασημότερα μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης», θα γίνει κινηματογραφική ταινία από τον Κώστα Χαραλάμπους («Λούγκερ»), με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022.

Το βιβλίο αναφέρεται στην επανάσταση του 1889 και στην προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους. Μια μαρτυρία της κρητικής λεβεντιάς και της ελληνικής ψυχής, η οποία κρατάει πάντοτε άσβεστη την ελπίδα της λευτεριάς της.

Πρόκειται για μια παραγωγή που έχει στόχο  να αναπαραστήσει πιστά την εποχή. Τα γυρίσματα θα γίνουν εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, σε περισσότερες από 40 περιοχές. Όπως δηλώνει η παραγωγή στο σχετικό Δελτίο Τύπου, «επιθυμία μας είναι η ταινία να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και να αποτελέσει μια μαρτυρία του αέναου Κρητικού φρονήματος για ελευθερία και αυτοδιάθεση».

Η πλοκή του σεναρίου διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύεμαι!

Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι 

Μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη, στο καστ συναντάμε επίσης τους Νικήτα Τσακίρογλου, Τζένη Καζάκου, Ιωάννη Παπαζήση, Αλέκο Συσσοβίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Σπύρο Μπιμπίλα, Γιώργο Γεροντιδάκη, Αστέρη Πελτέκη, Χάρη Εμμανουήλ, Μάνο Ιωάννου, Νίκο Χίλιο, Γεράσιμο Σοφιανό, Στράτο Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργο Γαρνάβο, Δημήτρη Χαβρέ, Γιώργο Τριανταφυλλίδη, Νίκο Νικολάου, Νίκο Αναστασόπουλο, Χρήστο Χαλβατζάρα, Αλέξανδρο Ιωαννίδη, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρο Καλιγά κ.ά.

Σενάριο –Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους | Δ/νση Φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη | Σκηνικά  - Kοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης | Ηχοληψία: Αντώνης Σαμαράς | Διεύθυνση Παραγωγής: Πάνος Κέκας

Update: Αυτό είναι το επίσημο πόστερ, η ταινία ανακοινώθηκε από την Film Group για τις 21 Δεκεμβρίου 2023 στις ελληνικές αίθουσες. 

Update: "Εγώ είμαι η Κρήτη". Aυτό είναι το επίσημο τρέιλερ: 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Human Voice

The Human Voice

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το μακρινό 2020, στην εποχή όπου στην ζωή και την καθημερινότητά μας εισήχθη ο...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos