Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα θα βάλει από την τσέπη του για να κάνει το Megalopolis

Δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2021, 14:38
Συντάκτης:

To «Megalopolis» του Francis Ford Coppola ή αλλιώς η ουτοπική φουτουριστική κοινωνία που ο ίδιος ονειρεύτηκε, ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα έργα του οσκαρικού σκηνοθέτη, παραμένει μέχρι σήμερα μια ουτοπία. Το σενάριο αφορά στον αγώνα ενός αρχιτέκτονα να χτίσει την ιδανική πολιτεία, ενώ στόχος του Coppola με αυτό το καθαρά πολιτικό έργο ήταν να δείξει στην κοινωνία τι είναι εφικτό, να δώσει ένα κίνητρο προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς όπως ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, το συγκεκριμένο φίλμ θα «ξεβόλευε» τους πολιτικούς του κόσμου.

<a href="/nea/o-fransis-fornt-kopola-xekinise-tis-mazikes-apolyseis-sta-gyrismata-toy-megalopolis/67569">O Φράνσις Φορντ Κόπολα ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις στα γυρίσματα του Megalopolis</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Φράνσις Φορντ Κόπολα ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις στα γυρίσματα του Megalopolis

Όπως όλα δείχνουν, ίσως αυτή την φορά να συμβεί, καθώς ο ίδιος ο Coppola δήλωσε ότι έχει ήδη κλείσει σπουδαία ονόματα για το καστ (Κέιτ Μπλάνσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέσικα Λανγκ, Μισέλ Φάιφερ, Γιον Βόιτ, Ζεντάγια Τζέιμς Κάαν) και είναι διατεθειμένος να βάλει 100 εκατομμύρια δολλάρια από την προσωπική του περιουσία, ώστε να γίνει επιτέλους το Megalopolis πραγματικότητα. 

"Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτή την ταινία. Έχω σκοπό να βγει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2022. Δεν έχει εγκριθεί όλο το καστ ακόμη, αλλά έχω συμφωνήσει με σπουδαίους ηθοποιούς. Το φιλμ θα κοστίσει περίπου 120 εκατ. δολλάρια. Υπάρχουν σε εξέλιξη κάποιες συζητήσεις για εμπορικές συμφωνίες, αλλά έχω αποφασίσει να επενδύσω χρήματα από την προσωπική μου περιουσία, όλα, αν χρειαστεί". 

Η ιστορία για την ταινία του 82χρονου θρυλικού σκηνοθέτη ακολουθεί έναν αρχιτέκτονα που θέλει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία, μετά από μια ολική καταστροφή της. Ακροβατώντας στην αντιπαράθεση μεταξύ τέχνης και εμπορίου, ιστορίας και μέλλοντος, ξεπροβάλλει η προσπάθεια για αρχιτεκτονική ανακατασκευή της πόλης, με παραλληλισμούς με την Αρχαία Ρώμη.

Περισσότερα σας έχουμε γράψει και δείξει εδώ για το όραμα αυτού του σπουδαίου δημιουργού. 

Update: Τα γυρίσματα του «Megalopolis» θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Στο καστ επισημοποιήθηκε η συμμετοχή του Άνταμ Ντράιβερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και των Νάταλι Εμάνουελ, Λάρι Φίσμπερν, Φόρεστ Γουίτακερ και Γιον Βόιτ που έχουν ήδη υπογράψει και αναμένουμε τους υπόλοιπους, τη στιγμή που Κέιτ Μπλάνσετ, Μισέλ Φάιφερ, Τζέσικα Λανγκ, Ζεντάγια, χαιρέτησαν και θα δουν την ταινία στις αίθουσες. Περισσότερα προσεχώς. 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2021, 14:38
Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2022, 18:40
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos