Θαύμα: ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ετοιμάζει το Megalopolis

Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2019, 21:17
Συντάκτης:

To «Megalopolis» του Francis Ford Coppola ή αλλιώς η ουτοπική φουτουριστική κοινωνία που ο ίδιος ονειρεύτηκε, ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα έργα του οσκαρικού σκηνοθέτη, παραμένει μέχρι σήμερα μια ουτοπία. Το σενάριο αφορά στον αγώνα ενός αρχιτέκτονα να χτίσει την ιδανική πολιτεία, ενώ στόχος του Coppola με αυτό το καθαρά πολιτικό έργο ήταν να δείξει στην κοινωνία τι είναι εφικτό, να δώσει ένα κίνητρο προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς όπως ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί, το συγκεκριμένο φίλμ θα «ξεβόλευε» τους πολιτικούς του κόσμου.

<a href="/nea/sofia-kopola-kai-mpil-marei-reunion/62641">Σοφία Κόπολα και Μπιλ Μάρεϊ. Reunion.</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣοφία Κόπολα και Μπιλ Μάρεϊ. Reunion.

Ακροβατώντας στην αντιπαράθεση μεταξύ τέχνης και εμπορίου, ιστορίας και μέλλοντος, ξεπροβάλλει η προσπάθεια για αρχιτεκτονική ανακατασκευή της Νέας Υόρκης. Σε ότι αφορά το cast, υποτίθεται ότι θα είχε πολλούς κοινούς χαρακτήρες με το The Godfather, ενώ ο ίδιος ο Coppola, ο οποίος και επρόκειτο να χρηματοδοτήσει από την τσέπη του το ανεξάρτητο φίλμ, ήθελε "οσκαρικούς" ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν τους ρόλους (μεταξύ των οποίων Marlon Brando, Nicolas Cage, Russell Crowe, Robert De Niro, Paul Newman και Kevin Spacey).

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, προκειμένου να μαζέψει αρκετά χρήματα για την παραγωγή, έκανε προηγουμένως τo Dracula (1992), το Jack(1996), το The Rainmaker (1997). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2001 με στόχο η ταινία να κυκλοφορήσει το 2003, ωστόσο συνέπεσαν χρονικά με το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα, λόγω της τεράστιας παγκόσμιας ταραχής που δημιουργήθηκε σε όλα τα επίπεδα, το project να παγώσει. Άλλωστε, μια πολιτική ταινία για μια φουτουριστική ιδεατή Νέα Υόρκη θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να απευθύνεται στον κόσμο που προσπαθούσε να μαζέψει τα συντρίμμια του από την τραγωδία. Μήπως οι τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις για την παραγωγή της ταινίας έκαναν τελικά το σχέδιο ανέφικτο;

Όπως όλα δείχνουν, μάλλον τελικά θα τα καταφέρει. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ετοιμάζεται επιτέλους να ξεκινήσει γυρίσματα για το πιο μεγαλεπήβολο ίσως έργο της καριέρας του: "Ναι, σχεδιάζω μέσα σε αυτή τη χρονιά να ξεκινήσω να κάνω πραγματικότητα μια φιλοδοξία ετών, μια δουλειά που θα βάζει σε εφαρμογή όλα όσα έχω μάθει κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας μου και αυτό θα είναι ένα μεγάλης κλίμακας έπος που έχω ονομάσει “Megalopolis”», δήλωσε ο Κόπολα. Οι φήμες θέλουν τον Τζουντ Λο ως υποψήφιο για έναν από τους βασικούς ρόλους, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο που ευχόμαστε είναι ο 80χρονος δημιουργός να το κάνει με τους δικούς του όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos