Ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι η πειρατεία έγινε πάλι της μόδας

Δημοσίευση: 26 Φεβ. 2022, 17:23

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ανέβασε στο twitter πριν λίγες ώρες ένα meme για το Pirate Bay. O Elon Musk, γενικός διευθυντής της Tesla χρησιμοποίησε το “distracted boyfriend” meme, με ένα ζευγάρι όπου μια άλλη γυναίκα τραβάει την προσοχή του άντρα, για να υπονοήσει ότι οι επί πληρωμή υπηρεσίες streaming έχουν γίνει εφιάλτης, και ο κόσμος στρέφεται σε πειρατικές εναλλακτικές λύσεις.  

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για πολλούς ανθρώπους οι υπηρεσίες streaming έχουν γίνει ο πιο συνήθης τρόπος για να παρακολουθούν ταινίες και σειρές.  Streaming υπηρεσίες με συνδρομή όπως το Netflix και το Disney+ κατάφεραν να κερδίσουν ακόμα και τους πιο σκληροπυρηνικούς φαν των πειρατικών site, σαν μια πιο εύκολη εναλλακτική.

Υπάρχει ένα πρόβλημα βέβαια. Όλη η γοητεία της ιδέας του streaming έχει εξασθενήσει όταν υπάρχουν τόσες πολλές υπηρεσίες τύπου Netflix εκεί έξω. Το να πληρώνει κάποιος κάμποσες συνδρομές και να πρέπει να πλοηγηθεί από τη μια υπηρεσία στην άλλη για ένα απλό διασκεδαστικό απόγευμα βλέποντας ταινία, δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία.  Έρευνες έχουν δείξει ότι το όχι πολύ καλά δομημένο τοπίο του streaming κρατάει την πειρατεία στην επικαιρότητα, αντί να την κάνει σιγά σιγά να εξαφανιστεί. 

Πριν λίγες ώρες ο Elon Musk μας είπε την προσωπική του γνώμη για την ζούγκλα του streaming. Με τον γνωστό του τρόπο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη χρησιμοποιεί το meme με το ζευγάρι και τον “αφηρημένο” άντρα, για να μας παραθέσει το επιχείρημά του. 

“Η διασκέδαση έχει καταλήξει να είναι ένας εφιάλτης από usernames, passwords, και επαλήθευση στοιχείων”, έγραψε στο Twitter πριν λίγες ώρες. 

 

 

Αυτή η ανάρτηση δεν έγινε μέσα σε κάποιο γενικότερο πλαίσιο, αλλά είναι προφανές ότι ο CEO των Tesla και SpaceX, δεν είναι καθόλου χαρούμενος με το συνδρομητικό streaming στην τρέχουσα μορφή του. Τον αν χρησιμοποιεί και ο ίδιος το Pirate Bay βέβαια είναι άλλη ερώτηση. 

Το να πληρώσει μια συνδρομή δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα για τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο. Θεωρητικά, θα μπορούσε απλώς να είναι ενοχλημένος με το ότι πρέπει να θυμάται τόσους κωδικούς πρόσβασης και ονόματα χρήστη. Η απλώς μας κάνει πλάκα. 

Όποιος και να είναι ο λόγος, πολλοί που ανεβάζουν σε πειρατικά site θα χαρούν με την ενθάρρυνση και τη στήριξη. Αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να δημοσιεύει άλλα memes ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στον Musk. Και όντως, λίγο μετά αφού είχε ανεβάσει το πρώτο του post, ο Musk έκανε like σε ένα άλλο tweet του Antonio Lievano, ο οποίος έκανε μια παρόμοια ανάρτηση. Είναι λίγο απίθανο βέβαια η κριτική του Musk να κάνει την παραμικρή διαφορά στις πλατφόρμες streaming.  

Σε έναν ιδανικό κόσμο όλοι θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο από μόνο μια streaming πλατφόρμα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται να είναι άπιαστο όνειρο. Προς το παρόν αυτή την πολυτέλεια, αν και παράνομα, την προσφέρουν μόνο τα πειρατικά site. 

Kλεοπάτρα Λιωνή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
55 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos