Ο Άλεξ Γκάρλαντ θέλει να σταματήσει να σκηνοθετεί

Δημοσίευση: 19 Μαΐου 2022, 17:02
Συντάκτης:

Τον Άλεξ Γκάρλαντ τον γνωρίσαμε ως σεναριογράφο και μάλιστα ιδιαίτερα ικανό, με πρώτο και καλύτερο credit, το «28 days later», αλλά και τα «The beach», «Sunshine» (και τα τρία του Ντάνι Μπόιλ), «Never let me go» και το υποτιμημένο «Dredd» του 2012. Από εκεί και πέρα αποφάσισε να σκηνοθετεί ο ίδιος τα σενάριά του και καθόρισε το σκεπτόμενο sci-fi της δεκαετίας με φιλμ όπως τα «Ex Machina» & «Annihilation», αλλά και την εκπληκτική σειρά «Devs», ενώ φέτος θα δούμε το «Men» με την Τζέσι Μπάκλεϊ και τον Ρόρι Κινίαρ (στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιουνίου) και αυτόν τον καιρό ετοιμάζει το «Civil war» με την Κίρστεν Ντανστ.

<a href="/tainies/civil-war/69771">Civil war</a>ΣΧΕΤΙΚΑCivil war

Το δίπολο σεναριογράφος/σκηνοθέτης έχει κουράσει τον 52χρονο Λονδρέζο και έχει μάλλον αποφασίσει να το σταματήσει.

«Δεν είμαι πραγματικά σκηνοθέτης, είμαι συγγραφέας που σκηνοθετεί για διευκόλυνση», δήλωσε στους New York Times και αναφέρθηκε σε πολύ πιθανή αποχώρησή του από την σκηνοθεσία όταν ολοκληρώσει το «Civil war»: «Βαρέθηκα να νιώθω… “απατεώνας”. Έχω πολλούς άλλους λόγους για να νιώθω απατεώνας, δεν χρειάζεται να τους αθροίσω δομικά στη δουλειά μου. Σκέφτηκα ότι μετά την ταινία που σκηνοθετώ αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να σταματήσω και να επιστρέψω στην συγγραφή. Δεν μπορώ να υποστηρίξω και ιδιοσυγκρασιακά την σκηνοθεσία, δεν το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Είναι κάτι που πρέπει να αναγκάσω τον εαυτό μου να κάνει. Είναι απίστευτα κοινωνικό, γιατί είσαι με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων όλη την ώρα — και δεν έχω συνηθίσει να εργάζομαι με τόσους πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Με εξαντλεί…».

Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως μεσολάβησαν μόλις 48 ώρες από το τέλος των γυρισμάτων του Men με την έναρξη του επόμενου πρότζεκτ, οπότε ενδεχομένως να μιλά και το burnout που απόλυτα δικαιολογημένα βιώνει αυτόν τον καιρό.

Όπως και να’χει θα περιμένουμε πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε επόμενη κίνησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos