ΣΕΙΡΕΣ

"Into the night" season 2: Κοινότοπο

Δημοσίευση: 23 Οκτ. 2021, 19:03
Συντάκτης:

Tο πλήρωμα της νυχτερινής πτήσης από τις Βρυξέλλες έχει καταφέρει να βρει καταφύγιο σε μία υπόγεια στρατιωτική βάση, ένα μέρος που τουλάχιστον θεωρούν προς το παρόν ασφαλές. Ωστόσο, τα φαινόμενα απατούν και πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν κινδυνεύουν μόνο από το ξημέρωμα. 

shrink next door apple tvΣΧΕΤΙΚΑ"The shrink next door": Τυφλή αφοσίωση και χειραγώγηση

Η βελγική επιτυχία του Netflix ‘Into the Night‘ επέστρεψε για την 2η σεζόν του, επενδύοντας στην αξιοπρεπή πρώτη, με την έξυπνη ιδέα και και την ικανοποιητική εκτέλεση.

Εδώ όμως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο, καθώς πλέον η (όποια τέλος πάντων) δράση «προσγειώνεται» τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά και το θρίλερ αγωνίας που κρατιύσε σε γενικές γραμμές το ενδιαφέρον στον πρώτο κύκλο, εδώ μετατρέπεται σε ένα post apocalyptic (ας πούμε) δράμα επιβίωσης, με υπερβολικές αντιδράσεις, χωρίς φαντασίας και μάλλον προβλεπόμενες ανατροπές, σε όποιον/α έχει δει αρκετές σειρές του είδους.

Η ιστορία εξελίσσεται ακριβώς από εκεί που τελείωσε ο πρώτος κύκλος, με τους ςπιζλησαντες να προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα υπόγειο καταφύγιο στρατιωτικής βάσης και οι όποιες εξωτερικές δράσεις να περιορίζονται το βράδυ, καθώς θυμίζουμε ότι ο ήλιος στο «Into the night»… σκοτώνει.

Σύμβαση που ελάχιστα εκμτελλεύονται οι σεναριογράφοι (οι οποίοι είναι λες και αντικαστάθηκαν σε σχέση με την πρώτη σεζόν…), μιας και όσα συμβαίνουν είναι αναμενόμενα: οι προμήθειες σταδιακά εξαντλούνται, ξεκινά η γκρίνια, οι εντάσεις και οι  αντιπαραθέσεις που θα κλιμακωθούν και η κατάσταση θα ξεφύγει.

Δεν βοηθούν αθόλου οι ερμηνείες που θα μπορούσαν να κρατήσουν την ένταση και το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα, εκτός ίσως από τον Τουρκο-Γερμανό Μεχμέτ Κουρτουλούς (στον ρόλο του Ayaz), έναν τύπο με φιζίκ πρωταγωνιστών της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ που βγάζει μια αριστοκρατικότητα στην παρουσία και την ερμηνεία του.

Θετικό και στην δεύτερη σεζόν η μικρή διάρκεια (6 ημίωρα επεισόδια), ενώ μια πιθανή εξωτερική απειλή που ενδεχομένως να περιέπλεκε την κατάσταση και να μας δημιουργούσε παραμέτρους ενδιαφέροντος, απλά υπανίσσεται και δεν αξιοποιείται.

Εκτός και αν φυσικά προετοιμάζουν το έδαφος για μια Τρίτη σεζόν, για την οποία δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι θα υπάρξει.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Οκτ. 2021, 19:03
Ενημέρωση: 23 Οκτ. 2021, 19:03
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Zola

Zola

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία, όπως αυτή παρουσιάστηκε μέσα από ένα viral twitter...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
7236
Tulip
3532
Tulip
3441