ΣΕΙΡΕΣ

"The new Pope": Τζον Μάλκοβιτς, την ευλογία σου!

Δημοσίευση: 11 Ιαν. 2020, 17:30
Συντάκτης:

H μυθιστορηματική ιστορία του πρώτου Αμερικανού Πάπα Πάπα Πίου ΙΓ’, ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο, έρχεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV με το σίκουελ του The Young Pope, το Τhe New Pope, δια χειρός Πάολο Σορεντίνο (Νιότη, Η τέλεια Ομορφιά). Η σειρά θα κάνει Α’ τηλεοπτική προβολή ταυτόχρονα στο COSMOTE SERIES HD και τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Επίσης, μέσα από την υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από την αρχή, όλη την ιστορία του The Young Pope.

<a href="/nea/tzon-malkovits-ego-eimai-o-papas/61568">Τζον Μάλκοβιτς: "ΕΓΩ είμαι ο Πάπας"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤζον Μάλκοβιτς: "ΕΓΩ είμαι ο Πάπας"

Στον νέο κύκλο επεισοδίων ο Τζουντ Λο επιστρέφει στον ρόλο του αντιφατικού Πάπα, του οποίου η εκλογή διατάραξε τον χώρο της Καθολικής Εκκλησίας. Στο καστ της σειράς προστίθεται ο Τζον Μάλκοβιτς, ο οποίος υποδύεται τον Σερ Τζον Μπράνοξ, έναν Άγγλο αριστοκράτη, πρώην μουσικό της πανκ και αντίπαλο δέος του Πάπα Πίου, καθώς όταν εκείνος πέφτει σε κώμα, καταλαμβάνει το αξίωμά του και γίνεται ο νέος Κύριος του Βατικανού.

Και ο Πάολο Σορεντίνο συνεχίζει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε με τον πρώτο κύκλο: με ατελείωτη ομορφιά στο μάτι, με πλάνα - πίνακες ζωγραφικής, που όμως εξιστορούν σκληρές και σκοτεινές ιστορίες συνομωσίας. Η καλαισθησία τέμνει την υποκρισία με έναν μεθυστικό τρόπο, καθώς ο Ιταλός auteur καταφέρνει να διοχετεύσει την κινηματογραφική του μαγεία στην μικρή οθόνη, λες και γεννήθηκε για να στήνει τηλεοπτικές σειρές...

Το πολιτικό του σχόλιο για τις μηχανορραφίες στα πέριξ και τους σκιερούς διαδρόμους του Βατικανού είναι απολαυστικό: δογματισμός και προσευχή μαζί με λαγνεία και διαφθορά. Τολμηρό βλέμμα, ουσιαστικές παρατηρήσεις, η τέλεια ομορφιά στην απεικόνιση των καταστάσεων και οι φαινομενικά αταίριαστες μουσικές σαν επένδυση που όμως κουμπώνουν τόσο τέλεια στην αντίστιξη του άγιου εμ το γκοτέσκο. Ομοφυλοφυλικός πόθος δεν σημαίνει απαραίτητα και παιδεραστία ή κακοποίηση. Συνομωσιακές ψηφοφορίες, καρεκλοκένταυροι καρδινάλιοι/πολιτικοί, πάθος για το χρήμα, όλα αυτα τα ξεφωνίζει ο Σορεντίνο σφάζοντας με το βαμβάκι.

Και βέβαια, όλο το καστ λειτουργεί καλοκουρδίσμένα, αλλά... Τζον Μάλκοβιτς. Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης με έντονο μαύρο eyeliner, σαν ένας meta David Bowie, με φλέγμα και σαρκασμό, φιλοσοφεί και αυτοπαρωδείται: «ως Πάπας θα μπορώ να γνωρίσω τους αγαπημένους μου celebrities;» ρωτά την υπεύθυνη για την δημόσια εικόνα στα media του Βατικανού, Σεσίλ ντε Φρανς για να πάρει την απάντηση «Φυσικά, ίσως και τον αγαπημένο μου ηθοποιό, τον Τζον Μάλκοβιτς».  

Στο The Young Pope πρωταγωνιστούν επίσης, η Σεσίλ ντε Φρανς (Η Ομορφότερη Εποχή, Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν), ο Χαβιέ Καμάρα (Μίλα της, Τρούμαν), ο Σίλβιο Ορλάντο (The Human Factor, Ο Αλιγάτορας), η Κύπρια ηθοποιός Κίκα Γεωργίου (Η Πόλη των Παιδιών, Silent), ενώ ρόλο σε ρόλο έκπληξη θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια την Σάρον Στόουν και τον Μέριλιν Μάνσον.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos