Το Netflix δοκιμάζει προβολές ταινιών σε fast forward & slow mo

Δημοσίευση: 27 Οκτ. 2019, 16:54
Συντάκτης:

Για ακόμα μία φορά το Netflix προσπαθεί να αφουγκραστεί τα θέλω των θεατών/συνδρομητών του και συγκεκριμένα προσφάτως μελέτησε καινούργιες τακτικές για αυτούς που προσπαθούν να πάρουν μία γεύση από όλο το περιεχόμενό τους αλλά αδυνατούν λόγω χρόνου.

<a href="/multimedia-trailer/hit-man-o-ritsarnt-linkleiter-se-kati-hortastiko/69806">"Hit man": Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σε κάτι "χορταστικό"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Hit man": Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σε κάτι "χορταστικό"

Σύμφωνα με πληροφορίες της Android Police, το Netflix βρέθηκε να δίνει την δυνατότητα στους χρήστες συσκευών Android να αλλάζουν την ταχύτητα του playback ήτοι να μπορούν να αναπαράγουν την σειρά ή την ταινία που παρακολουθούν είτε σε πιο γρήγορο είτε σε πιο αργό ρυθμό.

Μάλλον αυτή την φορά το παράκαναν: αμφιβάλλουμε κατά πόσο η αύξηση του ρυθμού επί 1,25 ή 1,5 θα βελτιώσει την θέαση μιας ταινίας, ειδικά αν πρόκειται για τις καλές παραγωγές του κολοσσού όπως το “Roma” ή (για φανταστείτε) το επερχόμενο "The Irishman”...

Παρόλα αυτά, μία επιβράδυνση σε σημαντικές σκηνές θα ήταν εν δυνάμει χρήσιμη για αυτούς που θέλουν να προσέξουν τις λεπτομέρειες.

Πάντως, η εν λόγω πρακτική δεν είναι απαραίτητο ότι θα υλοποιηθεί για όλες τις πλατφόρμες ή και γενικά. Όπως αναφέρει και το Variety: «Το Netflix πάντα δοκιμάζει καινούργιες ιδέες για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη όμως λίγες είναι αυτές που όντως βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα επίσημα γνωρίσματα του».

Update 29/10/19: Δεν άργησαν οι πρώτες εξοργισμένες αντιδράσεις. Ο Τζαντ Άπατοου (This 40, 40 year old virgin, Trainwreck) σχολίασε: "Όχι Netflix, μη! Μην με κάνεις να πάρω κάθε σκηνοθέτη και παραγωγό ταινίας και σειράς πάνω στην Γη για να εναντιωθούμε κόντρα σε αυτή την σκέψη. Στο τέλος, θα νικήσουμε, το ξέρετε ότι έχουμε δίκιο, γλυτώστε μου τον χρόνο. Σας ετοιμάζουμε όμορφες δημιουργίες. Αφήστε τες όπως προορίζονται για να ειδωθούν, μην μας γ@μ@τε!". Ο Μπραντ Μπερντ (The incredibles, Mission Impossible Ghost Protocol, Ρατατούης) πρόσθεσε: "Άλλη μια άθλια ιδέα του Netflix που έρχεται να πλήξει την ήδη βαλλόμενη από παντού κινηματογραφική εμπειρία. Κάτι ανησυχητικά παράξενο από ένα στούντιο που συνεχώς υποστηρίζει ότι παλεύει σκληρά για να διατηρήσει ακέραιο το όραμα των δημιουργών του, δίχως να επεμβαίνει". Ο Άαρον Πολ (Breaking Bad) έγραψε τον επίλογο: "Αποκλείεται το Netflix να υλοποιήσει τέτοια βλακεία. Αυτό θα σήμαινε ότι καταστρέφουν τα έργα τέχνης".

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos