ΣΕΙΡΕΣ

"Mr. Mayor" season 1: Sitcom καθημερινής τρέλας

Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2021, 18:22
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Neil Bremer (Ted Danson) είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας που κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές του Los Angeles. Παρά την προφανή του άγνοια ακόμα και για βασικά πράγματα, κατόρθωσε να βγει δήμαρχος, με την ομάδα του να έκανε τα πάντα για εκείνον.

<a href="/home-cinema-streaming/orion-and-dark/69615">Orion and the dark</a>ΣΧΕΤΙΚΑOrion and the dark

Τώρα θα πρέπει να διαχειριστεί την νέα του θέση αλλά και την σχέση με την κόρη του.

Άποψη: Οι δημιουργοί του 30 Rock και του Unbreakable Kimmy Schmidt, Tina Fey και Robert Carlock, επιστρέφουν με νέα κωμική σειρά στο NBC, με τον τρόπο που τόσο καλά ξέρουν και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνουν για μια ακόμα φορά.

Ο Δήμαρχος του τίτλου είναι μια εκδοχή του Trump, εξίσου κωμική και τραγελαφική με το πρωτότυπο. Ένας συνταξιοδοτημένος επιχειρηματίας που αποφασίζει να γίνει δήμαρχος του LA και όντως τα καταφέρνει. Δεν ξέρει πολλά από πολιτική, ούτε από τι πρέπει να ειπωθεί και τι όχι και συχνά πέφτει σε γκάφες, ατοπήματα και χιουμοριστικές στιγμές.

Αν δεν είχε προηγηθεί η προεδρία Trump, θα μιλάγαμε για μια σειρά με ένα εξωφρενικά αστεία σενάριο, στα όρια του σουρεάλ. Τώρα όμως μοιάζει περισσότερο βγαλμένη από την ζωή, κάτι που της στερεί την πρωτοτυπία και το αναπάντεχο αλλά δεν στερείται χιούμορ και διασκεδαστικών στιγμών.

Η σειρά τοποθετείται στο σήμερα, σε μια εποχή καραντίνας, σε μια εποχή κρίσιμων ζητημάτων τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιβαλλοντικό κομμάτι με πολιτικά πρόσωπα που δεν αποδεικνύονται αντάξιοι των συνθηκών. Ο Neil εκτός από δήμαρχος είναι και πατέρας μιας μαθήτριας σχολείου που πασχίζει να κερδίσει στις σχολικές εκλογές αλλά οι θέσεις του πατέρα της στέκονται εμπόδιο.

Μέσα από μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας, η σειρά καυτηριάζει και σατιρίζει με διακριτικό τρόπο τον κόσμο της πολιτικής και των παρασκηνίων.

Ένας συνδυασμός του 30 Rock της Tina Fey και του Veep του ΗΒΟ με την Julia Louis Dreyfus με κάποιες σκηνές που πιθανόν ηθελημένα παραπέμπουν σε Aaron Sorkin, δημιουργός μιας γνωστής πολιτικής σειράς, του West Wing.

Ο Ted Danson είναι εξαιρετικός στον ρόλο του δημάρχου, ένας ηθοποιός που γνωρίζει πώς να διαχειριστεί έναν ρόλο που μπορεί εύκολα να φτάσει τα όρια του γελοίου ενώ εκείνος σοφά τον διατηρεί μέσα στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής κωμωδίας χωρίς να μετατρέπεται σε παρωδία. Αλλά και όλο το καστ είναι λαμπρό, από την Holly Hunter μέχρι τον Bobby Moynihan, δημιουργούν ρόλους που στην ουσία υπάρχουν για να τονίζουν τον ρόλο του Danson ωστόσο τους δίνεται ο χώρος να αναπτύξουν τις δικές τους πλευρές και αξίες.

 Ένα απόλυτα ευδιάθετο πρόγραμμα, με μικρά 20λεπτα επεισόδια που βλέπονται με μεγάλη ευκολία, είναι ό,τι πρέπει μέσα στην καραντίνα. Άλλωστε, και ο δήμαρχος της σειράς πριν πάρει το αξίωμα, όπως σαρκαστικά λέει, έκανε από μόνος του καραντίνα «προτού αυτή γίνει κουλ».

Η σειρά στριμάρει στο Cosmote Series HD

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Orion and the dark

Orion and the dark

Θα το βρείτε: Netflix

9 χρόνια μετά το Anomalisa, o Τσάρλι Κάουφμαν βάζει τους φόβους και τις εμμονές...
1ώρα
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos