ΣΕΙΡΕΣ

“Moving” season 1: Love & romance σε ένα σύμπαν υπερηρώων

Δημοσίευση: 9 Οκτ. 2023, 15:53
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε αυτήν τη σειρά δράσης, μερικά παιδιά που κρύβουν τις υπερδυνάμεις τους ζουν με τους γονείς τους, οι οποίοι κρύβουν καλά με τη σειρά τους το ένοχο παρελθόν τους, ενώ όλοι μαζί μπλέκονται σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις.

<a href="/nea/masters-air-hameni-eykairia-se-keno-terma/69508">"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα

Άποψη: Βασισμένο στο ομώνυμο webtoon του Kang Full, το “Moving” είναι ένα K-drama φαντασίας και δράσης, που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι με υπερδυνάμεις παραμένουν κρυμμένοι ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αντί να γίνουν δημοφιλείς υπερήρωες, οι περισσότεροι από αυτούς εκπαιδεύονται από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο ως πράκτορες μυστικών επιχειρήσεων.

Η σειρά παρακολουθεί την προσπάθεια συνταξιούχων πρακτόρων που προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή στη Σεούλ και των ανυποψίαστων έφηβων παιδιών τους που έχουν κληρονομήσει τις ειδικές ικανότητες των γονιών τους. Η σεζόν επικεντρώνεται σε τρία παιδιά του ίδιου λυκείου που πρέπει να κρύψουν τις δυνάμεις τους από τον έξω κόσμο για να επιβιώσουν.

Αν το “Moving” έχει μια δική του υπερδύναμη, αυτή είναι σίγουρα η ικανότητα του Kang Full και του σκηνοθέτη Park In-jae να δημιουργούν ολοκληρωμένους χαρακτήρες και να αναλύουν σιγά σιγά τα κίνητρα, τις ιστορίες, τις προσωπικότητες και τα τραύματα του καθενός, χωρίς να παίρνουν το μέρους ούτε των γονέων, ούτε και των παιδιών. Το πρόβλημα είναι ότι το κάνουν όντως πολύ σιγά σιγά.

Η καθημερινότητα των ηρώων στο “Moving” είναι τόσο λεπτομερής που μπορεί κανείς να ξεχάσει ότι αυτή η σειρά λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο. Τα μεγαλύτερα διακυβεύματα γίνονται εδώ εξαιρετικά αδιάφορα και οι χαρακτήρες εξουσίας μοιάζουν περισσότερο με καρικατούρες. Οι κακώς εκτελεσμένες υποπλοκές, η περιορισμένη δράση και η τόση αργή εξέλιξη έρχονται σε έντονη αντίθεση με την τεκμηριωμένη αφήγηση, και τη συναισθηματική πολυπλοκότητα.

Το “Moving” έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και είναι μια πραγματικά προσεγμένη παραγωγή. Με αυτή την έννοια αξίζει το hype. Και ίσως είναι και υπερβολή να ζητάμε από μια σειρά που προσφέρει δυνατή συγκίνηση, να υπερτερεί έναντι άλλων σειρών με παρόμοια θεματολογία και στο κομμάτι της δράσης. Η βαρύτητα που δίνεται εδώ είναι σε ένα άλλο κομμάτι, οπότε, συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι το “Moving” κερδίζει την προσοχή μας, όχι όμως πάντα και το απερίσπαστο ενδιαφέρον μας.

H σειρά προβάλλεται στο Disney Plus

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos