ΣΕΙΡΕΣ

"The mire" season 1: Με αύρα μυστηρίου

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2020, 14:40
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε μία ήσυχη πόλη της Πολωνίας, μια πόρνη και ένας αρχηγός κοινότητας βρίσκονται δολοφονημένοι σε ένα δάσος και ένας άνδρας ομολογεί ότι διέπραξε τα εγκλήματα. Δύο δημοσιογράφοι, όμως, υποπτεύονται ότι η υπόθεση κρύβει και άλλα πέραν των προφανών. 

<a href="/multimedia-trailer/hit-man-o-ritsarnt-linkleiter-se-kati-hortastiko/69806">"Hit man": Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σε κάτι "χορταστικό"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Hit man": Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ σε κάτι "χορταστικό"

Άποψη: Τοποθετημένο στην Πολωνία των 80s, η πρωτότυπη πολωνική σειρά του Netflix, The Mire ή Βάλτος, αφορά την εξιχνίαση εγκλημάτων σε μία κατά άλλα φιλήσυχη πόλη όπου σχεδόν τίποτα δεν συμβαίνει, μέχρι να αρχίζουν να δολοφονούνται άνθρωποι, χωρίς απαραίτητα κάποια σύνδεση, αρχής γενομένης με μία πόρνη. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι, έχετε απόλυτο δίκιο.

Η υπόθεση της σειράς θυμίζει πολλές ακόμα σειρές μυστηρίου όπου συχνά-πυκνά οι ιστορίες τους ξεκινούν με μια πόρνη για να καταλήξουν σε ευρύτερες διαστάσεις, όπως και εδώ. Πέραν των εγκλημάτων, ακόμα και το μοτίβο των «καλών» δημοσιογράφων, εν προκειμένω, ή άλλες φορές αστυνομικών, που υπερβαίνουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους και ψάχνουν για περισσότερα από όσα δικαιούνται ή τους αναλογούν λόγω της ηθικής και της de facto καλοσύνης που τους καθοδηγεί είναι κυρίαρχο στην σειρά πέντε επεισοδίων.

Το εύρημα με έναν που  ομολογεί για δικούς του λόγους αλλά και πάλι τα πράγματα δεν λύνονται έτσι απλά και ως δια μαγείας και αυτό είναι γνώριμο.

Παρά την έλλειψη σεναριακής πρωτοτυπίας, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία που θυμίζει έντονα το ανατολικοευρωπαϊκό σινεμά, με τον ρεαλισμό, την έλλειψη εξιδανίκευσης και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους χαρακτήρες παρά στην πλοκή που τους οδηγεί.

Η ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία που διαφοροποιείται όσο γίνεται από την κυρίαρχη αμερικανική αισθητική, αλλά και οι δυνατές ερμηνείες του καστ με βασικούς πρωταγωνιστές τους David Ogrodnik και Andrzej Seweryn που υποδύονται τους δύο δημοσιογράφους που αναζητούν την αλήθεια, κατορθώνουν εν τέλει να σώζουν την σειρά και να βλέπεται αρκετά ευχάριστα, παρά την προβλέψιμη πορεία της και τα γνώριμα κλισέ που δυστυχώς αδυνατεί να αποφύγει.

Η αύρα μυστηρίου που προσπαθεί να δώσει στην πόλη και στην ατμόσφαιρά της, σίγουρα δεν πλησιάζει την ατμοσφαιρικότητα του Twin Peaks, όμως και πάλι σκηνοθετικά σώζεται.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos