To "Μη με Λησμόνει" του Κυριάκου Κανέλλου ετοιμάζεται να κατακτήσει το... διάστημα

Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2021, 14:21

Τον Μάρτιο του 2021, η ESA (European Space Agency – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος)

<a href="/multimedia-mikroy-mikoys/i-paraggelia-mia-mikroy-mikoys-kata-tis-emfylis-vias/67384">"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας

προκήρυξε διαγωνισμό σεναρίου μικρού μήκους σχετικό με τα διαστημικά ταξίδια, με τον γενικό τίτλο NEW WORLD FILMS και θέμα την κατάκτηση του διαστήματος.

Ο διαγωνισμός αφορά σενάρια ταινιών μικρού μήκους, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και animation και συμμετείχαν σενάρια από τις χώρες που συμμετέχουν στην ESA (πρακτικά όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες).

Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε πρώτη φάση θα εγκριθούν 10 σενάρια ανά κατηγορία, σε δεύτερη φάση και μετά από σχετικό pitching των σεναρίων θα προκριθούν 4 σενάρια ανά κατηγορία τα οποία θα λάβουν από 5.000 Ευρώ και τελικά, ένα σενάριο από κάθε κατηγορία θα υποστηριχθεί παραγωγικά με ποσό 70.000 Ευρώ για τις ταινίες μυθοπλασίας και animation και 35.000 Ευρώ για την ταινία τεκμηρίωσης. Οι παραγωγές θα έχουν επίσης πρόσβαση στα οπτικοακουστικά αρχεία της ESA και επιστημονική υποστήριξη από την υπηρεσία. Τα σενάρια κρίνονται από ολιγομελείς επιτροπές ειδικών που συγκροτούνται με ευθύνη έγκυρων διεθνών φεστιβάλ. Για τη μυθοπλασία, υπεύθυνος επιλογής ορίστηκε το αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Αμβούργου, Kurzfilm Festival Hamburg.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Φεστιβάλ Αμβούργου, το σενάριο της ταινίας με τίτλο ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ, του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, επελέγη στα 10 καλύτερα σενάρια μυθοπλασίας του διαγωνισμού.

Ο σεναριογράφος θα συμμετάσχει σε online pitching στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Αμβούργου, μαζί με τα υπόλοιπα 9 σενάρια που προκρίθηκαν σε αυτήν την φάση. Την Κυριακή 6 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν τα 4 σενάρια που προκρίνονται στην ημιτελική φάση.

Η επιλογή του ελληνικού σεναρίου στην τελική δεκάδα μεταξύ πολυάριθμων συμμετοχών Ευρωπαίων επαγγελματιών συνιστά μια ακόμα πρώτης τάξεως διάκριση για την ελληνική ταινία μικρού μήκους.

Ο σαραντάχρονος Κυριάκος Κανέλλος, σεναριογράφος της ταινίας, γεννήθηκε και ζει στην Τρίπολη. Είναι αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής και έχει γυρίσει ταινίες μικρού μήκους, μηδενικού προϋπολογισμού. Την εποχή αυτή, ανάμεσα σε άλλα σχέδια, επεξεργάζεται την προπαραγωγή του παραπάνω σεναρίου (ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ), ενώ ολοκλήρωσε τη συγγραφή του σεναρίου μιας ταινίας μεγάλου μήκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos