"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας

Δημοσίευση: 28 Νοε. 2022, 16:18

Η άσκηση βίας κατά των γυναικών αποτελεί μια από τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες ανά τον κόσμο παραβιάσεις των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τον Δεκέμβριο του 1991, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

<a href="/multimedia-mikroy-mikoys/i-mageia-tis-rodoy-se-6-lepta/66305">Η μαγεία της Ρόδου σε 6 λεπτά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ μαγεία της Ρόδου σε 6 λεπτά

Η "παραγγελία" αποτελεί μια ταινία μικρού μήκους - φόρο τιμής ενάντια στη βία κατά του Φύλου που έχει αδικηθεί, υποτιμηθεί και παραγκωνιστεί κατάφορα ανά τους αιώνες.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι βασίζεται σε αληθινό γεγονός και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ απλή κατασκευή, καταφέρνει να αποτυπώσει με έντονες γραμμές την ευστροφία και τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει μια γυναίκα - θύμα, ακόμα και όταν βρίσκεται υπό καταπιεστικές συνθήκες.

Με τα λόγια της σκηνοθετικής ομάδας "Fωτογραφία και τέχνη" από την Αίγινα που έστησε το clip και μας το έστειλε:

"Επιλέγουμε να μιλήσουμε μέσω της Τέχνης, καθώς εκείνη κατέχει εξέχουσα θέση στην αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης, στην προβολή και τον στιγματισμό των φαινομένων που σπιλώνουν και απειλούν. Γιατί η Τέχνη που υπηρετούμε, οφείλει να έχει ως επίκεντρο πρώτα τον Άνθρωπο και έπειτα οποιαδήποτε άλλη παράμετρο. Και αυτός ο Άνθρωπος, μπορεί να εξελιχθεί και να μεγαλουργήσει μόνο όταν απέχει από κάθε είδος βίας. Ας πούμε τέλος στην έμφυλη βία. Αν είστε θύματα κακοποίησης, υψώστε τη φωνή σας και ζητήστε βοήθεια. Μιλήστε. Δεν είστε μόνες. Δεν είστε οι μόνες".

"Η παραγγελία"

Ερμηνεία: Λυώ Καμαρού. Σενάριο / Σκηνοθεσία / Κάμερα / Μοντάζ / Φωνή αστυνομικού: Ανέστης Κορνέζος Studio management: Ειρήνη Κουνάδη. Μουσική: Cold Cinema "Dear" Link:  Infraction "Dark Water"

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos