Mετά το "Under The Skin", ο Τζόναθαν Γκλέιζερ επιστρέφει

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2019, 19:39
Συντάκτης:

Ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης Jonathan Glazer επιστρέφει με νέα ταινία έπειτα από επτά χρόνια αποχής από το ιδιαίτερο «Under the Skin» με την Scarlet Johansson. Η ταινία προβλήθηκε το 2014 αλλά η παραγωγή της έγινε το 2013, οπότε επτά χρόνια αργότερα, το 2020 θα ξεκινήσει την παραγωγή μιας ταινίας για το Ολοκαύτωμα με εταιρεία διανομής την A24, με την οποία συνεργάστηκε και την τελευταία φορά.

Ήδη από τον Ιούλιο του 2018 ο Glazer είχε αποκαλύψει ότι η νέα του ταινία θα τοποθετείται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, ενώ πληροφορίες του Deadline αναφέρουν ότι θα γυριστεί στην Πολωνία. Θα βασίζεται ελαφρώς στο βιβλίο του βρετανού Martin Amis, «The Zone of Interest». Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ναζί που ερωτεύεται την γυναίκα του διοικητή και είναι βάσει της δικής τους οπτικής. Φανταζόμαστε βέβαια πως θα απέχει πολύ από την πρωτότυπη πηγή προσαρμόζοντάς το στο δικό του στιλ, στην τέταρτη ταινία του μετά τα «Sexy Beast», «Birth» και «Under the Skin». Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν θα έχει καμία σχέση με γνωστές ταινίες με το ίδιο θέμα όπως «Η Λίστα του Σίντλερ» ή ο «Γιος του Σαούλ».

Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Θυμάμαι πως είχα εντυπωσιαστεί από τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων, οι θεατές, οι συνεργοί. Απλοί Γερμανοί. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς θα ήταν δυνατό να στηθούμε και να παρακολουθήσουμε αυτό. Μερικά από τα πρόσωπα το απολαμβάνουν πραγματικά. Το θέαμα αυτό. Το περίεργο τσίρκο».

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια άλλη πληροφορία, όπως καστ. Ξέρουμε ότι θα ξεκινήσει η παραγωγή μέσα στο 2020 με την Α24 να τον εμπιστεύεται ξανά, παρά την εμπορική αποτυχία του «Under the Skin», που όμως δέχτηκε θετικές κριτικές και θεωρήθηκε από πολλούς ως μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 2010. Περιμένουμε λοιπόν την δική του, αλλιώτικη προσέγγιση σε μια από τις πιο παρουσιασμένες ιστορικές περιόδους στην έβδομη τέχνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos