ΣΕΙΡΕΣ

"Mayor of Kingstown": Σκληρό και σκοτεινό

Δημοσίευση: 5 Δεκ. 2021, 15:39

Σύνοψη: Η οικογένεια McLusky κόβει και ράβει στo Kingstown αποτελόντας το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις 7(!) φυλακές της πολης, την αστυνομία και τους πιο καθαρούς απο διαμάντι πολιτικούς της. Φυσικά, με τις προσωπικές φιλοδοξίες έρχεται και η βία.

<a href="/nea/palm-royale-dokimasmeni-syntagi-horis-riska/69814">"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Palm Royale": Δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ρίσκα

Γνώμη: Σκοτάδι σε αγκαλιάζουμε, συνυπάρχουμε μαζί σου, προχωρώντας όπου μας βγάλει...θα μπορούσαν να αναφωνήσουν οι ήρωες του Kingstown.Τέτοια σήψη του συστήματος δεν συναντάς ούτε στα ελληνικά δρώμενα. Ή μήπως όχι;

Όπως και νά'χει, ο δημιουργός της σειράς Taylor Sheridan που ειδικεύεται σε σκιαγραφήσεις διφορούμενων χαρακτήρων (Hell or High water, Wind River, Sicario) απλώνει ένα καμβά απο ψυχοπαθείς με το γνώθι σ αυτόν, στρατιώτες του συστήματος που θέλουν να ανέβουν στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Η οικογένεια που πρωταγωνιστεί με εξέχοντες τον Jeremy Renner (μακριά απο την αλεξίσφαιρη συμβατικότητα της Marvel-εδώ κάνει παπάδες) και την πολύ καλή Dianne Wiest στο ρόλο της σοφής Miriam, αποτυπώνει τη δυναμική της πόλης. Μια πόλη βουτηγμένη στη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, με κώδικες τιμής της νύχτας αλλα και συζητήσιμο αίσθημα του δικαίου.

Στη παραγωγή βρίσκεται και ο Antoine Fuqua που σίγουρα θα βοήθησε τον σκηνοθέτη μιας και παίζει στα δάχτυλα τέτοια θέματα, ενώ κάπου όλο το υπόλοιπο cast το χουμε ξανασυναντήσει ειδικά σε τηλεοπτικές επιτυχίες.

Ξεκινώντας κάπως αργά και με πολλές πληροφορίες να σε βομβαρδίζουν (απολύτως λογικό κάπου να έχεις χαθεί, το ίδιο και εμείς) η σειρά φροντίζει για μια μεγάλη ανατροπή στο πρώτο μισάωρο και απο εκεί και έπειτα μέχρι τα 4 επεισόδια που κυκλοφόρησαν και παρακολουθήσαμε είναι με το πόδι στο γκάζι. Απο το 2ο επεισόδιο το κόνσεπτ αναπνέει περισσότερο και τα κομμάτια δένουν καλύτερα γύρω απο τη παρακολούθηση της συνολικής σαπίλας της πόλης.

Προσοχή. Δεν μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Με το καταιγισμό ταινιών και σειρών, ίσως περισσότερο απο τη πρωτοτυπία που είναι και δύσκολη, το καλογραμμένο σενάριο και η όρεξη του cast είναι μια καλή αφορμή να παραμείνεις έως το τέλος. Και με το Mayor of Kingstown αυτό θα κάνουμε.

Σε καμία περίπτωση δε φτάνει την τελειότητα του 'The Wire', ή τη βαναυσότητα του 'The Shield'. Υπηρετεί όμως τους ίδιους κανόνες και αφου στρώσαν τις βάσεις τα προηγούμενα δύο για ωμό ρεαλισμό με έμφαση στη λεπτομέρεια ή αλλιώς σεξπηρικα αστυνομικά δράματα στα καλύτερα τους, το Mayor ακολουθεί.

Περιμένουμε ακόμα περισσότερο σκοτεινιά, μιας και το τελευταίο που υπόσχεται η σειρά είναι μια μηδαμινή νότα αισιοδοξίας (για πιο ευχάριστα θεάματα υπάρχει το Lupen και η 'Emily στο Παρίσι που κυκλοφορεί προσεχώς η 2η season της), εδώ μιλάμε για σκηνικά που σου σφίγγουν το στομάχι.

Ψηφίζουμε δαγκωτό Δήμαρχο: η Paramount μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι των tv-series μετά τον καταποντισμό του άσφαιρου blockbuster Infinite και ο Jeremy Renner απο Hawkeye της καρδιάς μας, μετατρέπεται νούμερο ένα αντιπαθητικό εξουσιολάγνο.

Κάποιοι τσίνισαν γιατί το λεξιλόγιο χρησιμοποιεί τη λέξη fuck πάνω απο 800 φορές, ενώ στον λατρεμένο μας Τarantino δεν είδαμε να παραπονιέται κανείς.

Το θέαμα είναι σκληρό και οι χαρακτήρες λουλούδια, μη περιμένετε ιπποτισμούς.

Με βροχερές και κρύες νύχτες τώρα τελευταια, την κουβέρτα να έχει γίνει δεύτερο δέρμα σου και την ελληνικη τηλεόραση να θες να την πετάξεις απο τη ταράτσα, πατάς play εδω και ησυχάζεις.

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos