ΣΕΙΡΕΣ

"Master of none" season 3: Κερδισμένο στοίχημα

Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2021, 13:50
Συντάκτης:

Το “Master of None” είναι η σειρά που καθιέρωσε τον Aziz Ansari ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς της γενιάς του, καθώς κατάφερε να δομήσει την δική του φόρμα τηλεοπτικής κωμωδίας, αρκούντως ελεύθερη, για να ταιριάζει με τις σύγχρονες τάσεις, και γεμάτη κινηματογραφικές και προσωπικές αναφορές.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η τρίτη σεζόν της σειράς δεν ήταν κάτι σίγουρο, δεδομένης της ίδιας της ιστορίας (ο Ansari δεν ήξερε τι άλλο είχε να πει για τον Dev, τις σχέσεις και την εργένικη ζωή του στην Νέα Υόρκη) αλλά και του προσωπικού σκανδάλου που απασχόλησε το όνομα του το 2018. Στο πλαίσιο του MeToo και μέσα από ένα άρθρο σε κάποιο site, μια γυναίκα με την οποία είχε βγει ραντεβού τον κατήγγειλε για ανάρμοστη και παραβιαστική συμπεριφορά. Ο ίδιος ο Ansari ζήτησε άμεσα συγγνώμη από την κοπέλα επικαλούμενος την γκρίζα ζώνη του «δεν είχα καταλάβει» και οι αντιδράσεις ήταν εν γένει πολλές και ποικίλες, ανοίγοντας έναν μακρύ διάλογο γύρω από το “cancel culture” και ενισχύοντας μια κάποια απομάκρυνσή του από την δημόσια σφαίρα.

Παρ’ όλα αυτά, πριν μερικές ημέρες επέστρεψε στα τηλεοπτικά γινόμενα, περισσότερο ως δημιουργός και λιγότερο ως πρωταγωνιστής, με μια εντελώς διαφορετική, λιγότερο κωμική και εμφανώς καλύτερη σεζόν που τιτλοφορείται “Moments in Love”.

Εκεί τοποθετεί στο επίκεντρο την ερωτική ιστορία δυο ομοφυλόφιλων γυναικών, της γνωστής συμπρωταγωνίστριάς του και περιστασιακής σεναριογράφου της σειράς Lena Waithe ( που έχει γράψει ακόμα τα “The Chi” και “Queen & Slim”) και της συζύγου της Naomi Ackie (“Small Axe” , “Star Wars: Skywalker”, “Lady Macbeth”). Τόσο αισθητικά, με μια πανέμορφη φωτογραφία (διευθυντής φωτογραφίας ο Θύμιος Μπακατάκης) και μια απαραίτητη (λόγω covid αλλά και διαλογικού χώρου) εσωτερικότητα, όσο και δραματικά, με μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα ιστορία, η υπομονετική παρακολούθηση των δυναμικών της σχέσης ανάμεσα στην Denise (Waithe) και την Alicia (Ackie) είναι απολαυστική, ακριβώς γιατί έχει δομηθεί με φαινομενική απλότητα αλλά ουσιαστικό βάθος.

Ο Ansari έχει καταφέρει να αποτραβηχτεί σημαντικά από το αφηγηματικό κέντρο, με μια ολιγόλεπτη εμφάνιση στις 3,5 ώρες των πέντε επεισοδίων αυτής της σεζόν, ίσα για να ενισχύσει το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη των έμφυλων ισορροπιών και δυναμικών σε ένα επίπεδο εκτός του χαρακτήρα του Dev και της ανδρικής υποκειμενοποίησης και εμπειρίας του η οποία κυριάρχησε στις δύο προηγούμενες. Το καλύτερο φυσικά σημείο αυτής της προσπάθειας είναι το σόλο επεισόδιο της Alicia, στο οποίο η ίδια καλείται να διαχειριστεί ως μια ελεύθερη ομοφυλόφιλη γυναίκα τον συναισθηματικό χείμαρρο και τις απίστευτες ψυχολογικές απαιτήσεις της διαδικασίας της τεχνητής γονιμοποίησης. Η Naomi Ackie είναι καθηλωτική και η ικανότητά της να μας μεταφέρει κάθε πτυχή αυτού του αγώνα ενισχύει σημαντικά τον αντίκτυπο της όλης αφήγησης.

Αυτή η στροφή στην εστίαση, που αγκαλιάζει συνεργατικά και με μια γαλήνια ακινησία την καθημερινότητα και την σχέση δύο μαύρων, queer γυναικών είναι το σημαντικότερο στοίχημα που κερδίζει ο δημιουργός της. Ο Ansari, περισσότερο ώριμος, περισσότερο συνειδητοποιημένος ή απλώς tuned in με την εποχή και τις αλλαγές που επιτάσσει, παίρνει την παραδοσιακή και νορμοποιητική του αρρενωπότητα και κάνει στην άκρη, δίνοντας χώρο και χρόνο σε άλλους ανθρώπους και διαφορετικές εμπειρίες. Και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, εκπλήσσοντάς μας πολύ ευχάριστα.

Και οι 3 κύκλοι της σειράς είναι διαθέσιμοι στο Netflix.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos