ΣΕΙΡΕΣ

"Limetown" season 1: Η αναμονή αποζημιώνει στο τέλος

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2019, 21:07

Το 2015 οι Zack Akers και Skip Bronkie έβγαλαν για πρώτη φορά στον αέρα το Limetown, ένα podcast μυστηρίου που σημείωσε τρομερή επιτυχία. Φέτος μέσω του Facebook Watch έγινε η τηλεοπτική μεταφορά του Limetown με πρωταγωνιστές την Jessica Biel και τον Stanley Tucci.

ΣΧΕΤΙΚΑThe untamed

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία της Lia Haddock (Jessica Biel) μιας δημοσιογράφου που μοναδικό της μέλημα είναι να μάθει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην Limetown, μια τεχνητή πόλη που δημιουργήθηκε από επιστήμονες. Πάνω από 300 άτομα εξαφανίστηκαν  χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. Μεταξύ αυτών, και ο θείος της Lia (Stanley Tucci). Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε η πόλη ούτε αν υπάρχουν επιζώντες. Η επίλυση του μυστηρίου έχει γίνει ο μοναδικός σκοπός στη ζωή της Lia, γεγονός που πολλές φορές καθιστά δύσκολο να διατηρεί τις ισορροπίες.

Το Limetown αποτελεί μια πιστή μεταφορά του podcast και καταφέρνει εξαιρετικά καλά να αποτυπώσει οπτικά την αρχική ατμόσφαιρα. Ένα από τα βασικά θέματα της σειράς είναι η διερεύνηση των ορίων μεταξύ της ανθρωπιάς και της εμμονής. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Lia θέλει να μάθει την αλήθεια για την εξαφάνιση εκείνων των ανθρώπων επειδή θέλει να αποκαταστήσει την αδικία ή αν αυτή η ιστορία είναι το μοναδικό πράγμα που δίνει νόημα στην ύπαρξή της. Όμως, το κέντρο του ενδιαφέροντος δεν πέφτει στους πρωταγωνιστές και δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις πτυχές του χαρακτήρα τους. Πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το μυστήριο.

Σε κάθε επεισόδιο αποκαλύπτεται και ένα στοιχείο που φέρνει την Lia ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του μυστηρίου. Σκηνοθετικά είναι μια έξυπνη επιλογή καθώς κάθε επεισόδιο αποτελεί ένα κομμάτι του συνολικού πάζλ, αλλά κάποιες φορές η σειρά γίνεται λίγο αργή σε σχέση με παρόμοιες του είδους από τις οποίες έχει προφανώς επηρεαστεί. Ωστόσο, η σειρά δεν χάνει το ενδιαφέρον της και καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή μέχρι το τέλος.

Το δυνατό χαρτί της σειράς είναι η Jessica Biel,  η οποία μετά την ερμηνεία της στο The Sinner αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να ενσαρκώσει με μεγάλη επιτυχία μυστηριώδεις προσωπικότητες με σκοτεινό παρελθόν.

Το Limetown είναι μια σειρά που απαιτεί χρόνο για να μπει ο θεατής στο κλίμα, αλλά η αναμονή τον αποζημιώνει.

Στριμάρει στο Vodafone TV

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Νοε. 2019, 21:07
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021, 14:46
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The untamed

The untamed

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Alejandra βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν προβληματικό γάμο με τον Ángel, ενώ είναι...
2 ώρες
Fear Street Part III: 1966

Fear Street Part III: 1966

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα χωριο εν έτη 1666 βασανίζεται ξαφνικά απο μαγεία και μαθαίνουμε πως ξεκίνησε η...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
13051
Tanweer
12310
Feelgood
9922
Feelgood
5893
Rosebud.21
5578