Κάννες 2019: Το "Once upon a time in Hollywood" στο Επίσημο Διαγωνιστικό

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2019, 15:15
Συντάκτης:

Tέσσερις μήνες δεν σήκωσε κεφάλι ο Κουέντιν Ταραντίνο στην μονταζιέρα, τελικά τα κατάφερε, πρόλαβε και θα δώσει το παρόν στην Κρουαζέτ.

<a href="/nea/oi-ipa-enantion-tis-billie-holiday/62888">Οι ΗΠΑ εναντίον της Billie Holiday</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι ΗΠΑ εναντίον της Billie Holiday

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα το φετινό Φεστιβάλ Καννών, το «Once Upon A Time In Hollywood» θα δώσει και επίσημα το παρόν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα της 72ης διοργάνωσης που φέτος θα διεξαχθεί 14-25 Μαϊου.

Μάλιστα, θα προβληθεί στις 21 Μαϊου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την συμπλήρωση ακριβώς 25 χρόνων από την προβολή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, «Pulp Fiction», γεγονός που σημαίνει ότι το κόκκινο χαλί θα πάρει φωτιά, με Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαργκό Ρόμπι, Αλ Πατσίνο και πολλούς άλλους που απαρτίζουν ένα τουλάχιστον εντυπωσιακό καστ.

Περισσότερα για το φιλμ και το τρέιλερ εδώ.

Mektoub, my love: IntermezzoMektoub, my love: Intermezzo

Το Διαγωνιστικό τμήμα συμπληρώνει και το «Mektoub, my love: Intermezzo» του Αμπντελατίφ Κεσίς, το οποίο αποτελεί sequel στο «Mektoub, my love: Canto Uno» που είδαμε στις ελληνικές αίθουσες πριν μερικές εβδομάδες και καθώς πρόκειται για 4ωρο φιλμ και ακόμα βρίσκεται στην διαδικασία του τελικού cut, θα προβληθεί την τελευταία ημέρα, ώστε να προλάβει να έρθει το dcp.

Εδώ οι υπόλοιπες ταινίες του διαγωνιστικού.

Εδώ η κριτική επιτροπή, με τον Αλεχάντρο Ιναρίτου Πρόεδρο και τον Γιώργο Λάνθιμο μεταξύ των μελών.

ChicuarotesChicuarotes

Ανακοινώθηκαν επίσης, το μεσαίου μήκους (45’) «Lux Æterna» του Γκασπάρ Νοέ (με Σαρλότ Γκενσμπούρ, Μπεατρίς Νταλ) για τις μεταμεσονύκτιες προβολές, το «Chicuarotes» του Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και το «La Cordillera de los sueños;» του Πατρίτσιο Γκουζμάν σαν special screenings.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos